Šodien izšķiras Pistoriusa liktenis (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bēdīgi slavenajam Dienvidāfrikas sprinterim Oskaram Pistoriusam pirmdien tiks nolasīts tiesas spriedums modeles Rīvas Stīnkempas slepkavības lietā. Šajā tiesas sēdē tiks ižšķirts, vai Pistoriuss varēs atgriezties brīvībā, vai arī viņam vairākus gadus būs jāpavada cietumā, raksta ārvalstu mediji.

Iepriekš Dienvidāfrikas tiesa attaisnojusi Pistoriusu tīšā savas draudzenes nogalināšanā. Taču, pastāv iespēja, ka Pistoriusam var piespriest pat 15 gadus ilgu cietumsodu.

Dienvidāfrikas advokāti savās prognozēs ir pretrunīgi - daži advokāti uzskata, ka Pistoriuss tiks pilnībā atbrīvots, taču liela daļa advokārtu norāda, ka Pistoriusam būs jāpavada 15 gadus «nežēlīgā režīmā».

«Skaidrs, ka šajā lietā ir daudz vainu mīkstinošu, kā arī pastiprinošu faktoru, kas varētu ietekmēt tiesas spriedumu. Ir grūdi noteikt, kāds būs sportista sods, jo šis ir ļoti individuāls gadījums,» medijiem norādīja Keiptaunas universitātes eksperts Kellijs Felps.

Tiek atgādināts, ka Oskars Pistoriuss nogalināja savu draudzeni Rīvu Stīnkempu 2013.gada 14.februārī, nošaujot viņu caur vannas istabas durvīm. Iepriekš tiesa attaisnojusi Pistoriusu tīšas slepkavības lietā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu