Notikusi abu Koreju augsta ranga militārpersonu tikšanās (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien slepenībā tikušies augsta ranga Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas militārie pārstāvji, lai pārrunātu nesenos robežincidentus, ziņo dienvidkorejiešu mediji.

Piektdien ziemeļkorejiešu armija atklāja uguni uz baloniem ar skrejlapām, kurus antikomunistiskie aktīvisti bija palaiduši no Dienvidkorejas teritorijas.

Dažas no raidītajām lodēm trāpīja Dienvidkorejas teritorijā, un dienvidkorejiešu armija atbildēja ar pretuguni, taču incidents neizvērsās plašākā sadursmē. Ziņas par cietušajiem arī nav saņemtas.

Iepriekš pagājušajā nedēļā starp abām pusēm notika apšaude, kad ziemeļkorejiešu patruļkuģis pārkāpa abu valstu robežu Korejas pussalas rietumu piekrastē.

Abu valstu armiju pārstāvji tikās Phanmundžomas ciematā, kas atrodas kopīgajā drošības joslā, kura šķir abas Korejas, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem valdībā vēsta aģentūra «Yonhap».

Tomēr Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija atteikusies apstiprināt, ka šāda tikšanās būtu notikusi.

Kā norāda «Yonhap», pēdējā reize, kad tikušies abu valstu militārie pārstāvji ģenerāļa rangā, bija 2007.gada decembrī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu