Zviedrija gatava izmantot ieročus, lai panāktu iespējamās zemūdens uzpeldēšanu (155)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas bruņotie spēki otrdien paziņoja, ka gadījumā, ja atradīs iespējamo ārvalstu zemūdeni Stokholmas arhipelāgā, ir gatavi piespiest to pacelties virs ūdens, nepieciešamības gadījumā izmantojot arī ieročus, vēstīja interneta laikraksts «The Local».

Uz jautājumu, kā Zviedrijas bruņotie spēki panāktu iespējamās ārvalstu zemūdenes pacelšanos virs ūdens, komandieris Serkers Jēransons atbildēja: «Ar ieročiem, ja būs nepieciešams.»

Tādu atbildi žurnālistiem viņš sniedza pēc nepilnas divas stundas ilgās Aizsardzības komitejas sanāksmes, kas notika aiz slēgtām durvīm.

Laikraksts «Dagens Nyheter» vēstīja, ka pēdējās diennakts laikā vien no iedzīvotājiem saņemti apmēram simts ziņojumi par iespējamo pagaidām nenoskaidrota peldoša objekta atrašanos Stokholmas arhipelāgā.

«Mēs joprojām saņemam jaunus ziņojumus, un vēlamies uzsvērt, ka par to priecājamies,» atzina Zviedrijas bruņoto spēku pārstāvis Jēransons.

«Nevajadzētu aizmirst, ka ar tādiem ziņojumu plūdiem ir daudz darba. Mums ir jāanalizē un jāpārbauda tie visi,» viņš piebilda.

Zviedrijas bruņotie spēki jau piekto dienu turpina meklējumus saistībā ar zemūdens aktivitāti Stokholmas tuvumā. Otrdien operācija pārcēlusies «pāri arhipelāgam».

Svētdienas vakarā Zviedrijas bruņotie spēki publicēja tajā pašā dienā uzņemto foto, kur pēc to domām redzams «ārvalstu peldlīdzeklis» pie salām, kas atrodas apmēram 50 kilometru attālumā no Stokholmas.

Zviedrijas masu mediji ziņo, ka tā varētu būt Krievijas zemūdene, bet Zviedrijas bruņotie spēki atsakās apstiprināt šo versiju.

Tiek uzsvērts, ka nenotiek zemūdens meklēšana, bet gan informācijas vākšanas operācija.

Komentāri (155)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu