Ministrs: Elektroenerģijas brīvais tirgus 1.janvārī iedzīvotājiem nekādu labumu nedos (236)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

No 2015.gada 1.janvāra Latvijā būs pieejams tā sauktais atvērtais elektroenerģijas tirgus. LTV raidījumā «Rīta Panorāma» ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (V) norādījis, ka tirgus liberalizācijas ideja bijusi neveiksmīga. 

Lai arī iedzīvotājiem būs iespēja izvēlēties pakalpojumu sniedzējus, taču kopējās izmaksas par elektroenerģiju būtiski pieaugs.

Jautāts, kādi iedzīvotājiem būs ieguvumi no atvērtā elektroenerģijas tirgus, Dombrovskis norāda, ka vēl 1.janvārī iedzīvotājiem nekāda labuma no brīvā elektroenerģijas tirgus nebūs.

«Ideja nosaukt to par tirgus liberalizāciju bija neveiksmīga. Tas ir skaidrojams ar to, ka elektroenerģijas tirgū pagaidām konkurence nav iespējama, jo pagaidām nav uzbūvēti starpposmi uz Igauniju, Lietuvu un Zviedriju,» norāda Dombrovskis.

Viņš norāda, ka lielai daļai iedzīvotāju ir tā saucamais «Starta tarifs», kura cenas ir zem elektroenerģijas pašizmaksas. Savukārt tiem, kuriem būs citi tarifu plāni, jārēķinās ar būtisku elektronerģijas cenu pieaugumu.

Komentāri (236)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu