Režisors Alvis Hermanis saņem Baltijas Asamblejas balvu mākslā (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Baltijas Asamblejas (BA) balva mākslā šogad piešķirta Jaunā Rīgas teātra režisoram Alvim Hermanim par radošajiem sasniegumiem, iestudējot virkni izrāžu, bet īpaši par iestudējumu «Oblomovs», informēja Saeimas Preses dienests.

2014.gada BA balvas literatūrā, mākslā un zinātnē, kā arī BA medaļas par nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā ceturtdien tika pasniegtas svinīgā ceremonijā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā BA 33.sesijas ietvaros. Balvu literatūrā saņēma igauņu rakstnieks Pēters Sauters par noveli «Neatstāj mani vienu», kas sarakstīta 2012.gadā, savukārt balva zinātnē tika piešķirta habilitētajam profesoram Jozam Vidam Gražulevičam no Lietuvas par augstiem sasniegumiem materiālķīmijā un inženierzinātnēs, kā arī par aktīvo sadarbību ar pārējo Baltijas valstu zinātniekiem izpētes projektu izstrādē un īstenošanā.

BA balva ir dibināta 1994.gadā, un to ieguvuši daudzi pazīstami kultūras, zinātnes un mākslas jomas darbinieki. 2013.gadā BA balvu zinātnē saņēma zinātniece Renāte Blumberga par pētījumu kopu, kas pamatota ar arhīvu un zinātnisko ekspedīciju materiāliem un veltīta Latvijas otras pamatnācijas - lībiešu - vēsturei un kultūrvēsturei. BA balva literatūrā tika piešķirta lietuviešu dzejniekam, esejistam un prozaiķim Donaldam Kajokam par dzejoļu krājumu «Kurlajam ēzelītim» un romānu «Ezers un to pavadošās personas». Savukārt balva mākslā pērn pasniegta komponistam Pēteram Vehi no Igaunijas par oratoriju «Marija Magdalēna», kurā izmantoti svētie raksti koptu valodā.

Tāpat svinīgā ceremonijā šodien tika pasniegtas BA medaļas par īpašiem nopelniem Baltijas valstu vienotības stiprināšanā un sadarbības veicināšanā. BA medaļu saņēma Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V), BA Labklājības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Orlovs (SC) un BA Tieslietu un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Ādamsons (SC).

Medaļas tika pasniegtas arī Igaunijas politiķim, kas pilda ārlietu ministra pienākumus kopš 2005.gada, Urmasam Paetam, Igaunijas politiķim, žurnālistam un E-pārvaldes akadēmijas direktoram Hannesam Astokam, kā arī vēstures profesoram un Baltijas valstu vēstures ekspertam un pētniekam Sepo Zeterbergam.

No Lietuvas BA medaļas saņēma Šauļu universitātes rektora pienākumu izpildītājs Donats Jurgaitis, Lietuvas Lauksaimniecības un mežkopības izpētes centra pārstāvis, Lauksaimniecības institūta direktors Vītauts Ruzgs, kā arī Viļņas universitātes fiziķe Daļa Šatkovkiene.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu