Zviedrija pārtrauc «mistiskā kuģa» meklēšanu (213)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas armija ir pārtraukusi par izlūkošanas operāciju dēvēto iespējamās zemūdenes meklēšanas operāciju, vēsta «TheLocal».

Armijas paziņojumā teikts, ka piektdienas rītā plkst.8 pārtraukta vērienīgā operācija, kas tika sākta pagājušajā nedēļas nogalē.

Tiek ziņots, ka vairums armijas kuģu dodas atpakaļ uz militārajām bāzēm, bet meklēšanas reģionā paliks vien daži mazāki peldlīdzekļi un armijas vienības.

Plašāku informāciju amatpersonas sola sniegt preses konferencē plkst.10.

Kā ziņots, Zviedrijas bruņotie spēki nedēļu Stokholmas arhipelāga ūdeņos meklēja iespējamo ārvalstu zemūdeni.

Zviedrijas armijas virspavēlnieks Sverkers Jēransons iepriekš paziņoja, ka armija varētu izmantot arī spēku, lai izceltu virspusē noslēpumaino kuģi, kas, kā vēsta mediji, varētu būt Krievijas maza izmēra zemūdene.

Iespējamās ārvalstu zemūdenes meklēšanā bija iesaistīti kara kuģi, mīnu traleri, helikopteri un vairāk nekā 200 karavīru. Civilajiem kuģiem un lidmašīnām aizliegts tuvoties armijas kuģiem vai atrasties gaisa telpā virs operācijas zonas.

80.gados un 90.gadu sākumā Zviedrija pastāvīgi bija trauksmes stāvoklī Krievijas zemūdeņu dēļ. Tomēr visā šajā laikā Zviedrijai neizdevās notvert nevienu no krievu zemūdenēm.

Izņēmums bija gadījums 1981.gadā, kad padomju zemūdene U137 uzskrēja uz sēkļa netālu no Zviedrijas lielākās karaflotes bāzes.

Maskava toreiz taisnojās, ka zemūdenei «no ierindas izgājušas navigācijas iekārtas», tāpēc atrašanās vieta noteikta «kļūmīgi» un «sliktas redzamības apstākļos» zemūdene uzskrējusi uz sēkļa.

Komentāri (213)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu