Vēstnieks NATO: Latvijā varam justies droši (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Neskatoties uz Krievijas militāro lidmašīnu un kuģu biežo fiksēšanu Baltijas valstu robežu tuvumā, Latvijā varam justies droši, šorīt LTV paziņoja Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

Riekstiņš pieļāva, ka 21.oktobrī fiksētā Krievijas izlūklidmašīnas «IL-20» ielidošana bez atļaujas Igaunijas gaisa telpā bijusi NATO gaisa spēju pārbaude, uz kuru NATO pienācīgi reaģējusi un parādījusi Krievijai, ka ar šīm spējām viss ir kārtībā.

Latvijā varam justies droši, uzsvēra diplomāts un atgādināja, ka NATO valstu politiskie lēmumi paredz, ka NATO partneru spēki Baltijā būs tik ilgi, cik nepieciešams, Baltijas valstīs nākamgad būs vairāk militāro mācību, būs papildus lidmašīnas Baltijas valstu gaisa telpas sargāšanai, turklāt gaisa spēku patrulēšana jau tagad notiek no diviem lidlaukiem.

Riekstiņš nevēlējās spekulēt, vai Zviedrijas ūdeņos varētu būt iepeldējusi Krievijas zemūdene - vispirms esot jānoskaidro, vai tāda tur ir, un, ja zviedru partneri par to ziņos, tad NATO veiks analīzi, ar kādiem militāra rakstura pasākumiem uz to reaģēt.

Savukārt runājot par ISIS teroristu aktivitātēm, Riekstiņš atzīmēja, ka NATO kā organizācija pašlaik pret to nevēršas, bet to dara atsevišķas NATO valstis. NATO nav pasaules policists, tā galvenais uzdevums ir rūpēties par dalībvalstu drošību, kas arī tiek darīts, atzīmēja Riekstiņš.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu