Mediji: Zemūdene pie Zviedrijas krastiem ir izdomājums (137)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam, kad izskanēja informācija par «ārvalstu zemūdeni» Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos, vairāki zviedru mediji vēstīja, ka Zviedrijas karaflotes izlūki it kā esot pārtvēruši Krievijas zemūdenes sūtītu signālu. Tiesa, Zviedrijas karaflotes izlūkdienestā notikušo sauc par izdomājumu, otrdienas rītā raksta Zviedrijas avīze «Dagens Nyheter».

Izdevuma žurnālisti pieprasījuši karaflotes izlūkiem it kā pārtvertu signālu kopijas, kurās būtu informācija par krievu zemūdeni. Šāda informācija parasti ir pilnībā vai daļēji konfidenciāla, un ne vienmēr ar šādiem dokumentiem ir iespējams iepazīties.

Tiesa, izlūkdienests vispār nesniedza informāciju par šādu dokumentu esamību. Līdz ar to žurnālisti izdarījuši secinājumu, ka Zviedrijas izlūkdienestiem nav izdevies pārtvert informāciju par zemūdeni, un, visticamāk, gandrīz divas nedēļas meklētā zemūdene ir izdomājums.

«Es domāju, ka man būtu ļoti interesanti lasīt par krievu zemūdenes signālu, kur tiek lūgta palīdzība. Taču nekā tamlīdzīga vienkārši nav - informācija ir kļūdaina,» izdevumam norādījis kāda izlūkdienesta amatpersona. Pēc viņa teiktā, stāsts par krievu zemūdeni Zviedrijas teritoriālajos ūdeņos ir nekas cits, kā kāda izdomājums un fantāzijas.

Iepriekš vēstīts, ka Zviedrijas Bruņotie spēki 17.oktobrī ziņoja par «ārvalstu zemūdenes darbībām» valsts teritoriālajos ūdeņos iepretim Stokholmai. Tiesa, oficiālu apstiprinājumu šai informācijai tā arī nav.

Izskanot šai informācijai, pavīdēja baumas, ka arhipelāgā pie Stokholmas atrodas krievu zemūdene, taču Krievija šīs baumas noliedza un paziņoja, ka, ļoti iespējams, pie Zviedrijas krastiem ir kāda Nīderlandes zemūdene.

Komentāri (137)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu