Zviedrija pēc incidenta ar zemūdeni varētu atjaunot obligāto militāro dienestu (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijā varētu atjaunot obligāto militāro dienestu, kas tika atcelts 2010.gadā, atsaucoties uz jauno Zviedrijas aizsardzības ministru Pēteru Hultkvistu, raksta «The Local».

Zviedrijas Sociāldemokrātu partija nobalsojusi par 2010.gada likuma atcelšanu. Šis likums paredzēja, ka Zviedrijā vairāk nebūs obligātais militārais dienests.

Intervijā Zviedrijas radio Hultkvists norādīja, ka idejai obligātā militārā dienesta atjaunošanu bijis liels atbalsts. Viņš norādījis, ka pašlaik ir visnotaļ lielas problēmas mobilizēt karavīrus, jo ļoti daudzi pēdējo četru gadu laikā pieņēmuši lēmumu pamest armiju un floti.

Šāds lēmums pieņemts pēc aizdomīga objekta meklēšanas Stokholmas arhipelāgā, kurā bija iesaistīti vismaz 200 karavīri.

Zviedrijas flotes virspavēlnieks Bosse Lindens uzsvēris, ka Zviedrijas lielākā kļūda ir bijusi pastāvīgā demilitarizācija.

«Pirms divdesmit gadiem mums bija iespaidīga flote - mums bija krasta apsardze un artilērijas vienības. Taču, tā vietā, lai stiprinātu savas robežas, mēs palīdzam citiem. Bet palīdzēt paši sev - to gan esam aizmirsuši,» uzskata Lindens.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu