Budapeštā atklāta laikmetīgā Baltijas fotogrāfiju izstāde (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā atklāta laikmetīgā Baltijas fotogrāfiju izstāde «Pēdas - laikmetīgā Baltijas fotogrāfija», kurā apskatāmi arī piecu Latvijas mākslinieku darbi.

Kā uzzināja Ārlietu ministrijā, izstādē apskatāmi Arņa Balčus, Ingas Erdmanes, Ilzes Vanagas, Ivara Grāvleja, kā arī Reiņa Lismaņa darbi.

Jau desmito gadu notiekošais «Fotomēnesis» šogad koncentrējas uz idejām par vēsturisko atmiņu, izmantojot arhīvu materiālus. Baltijas projekts galvenokārt balstās uz 80.gadu paaudzes pieeju, politisko pārmaiņu ietekmi uz jauno cilvēku dzīvi un sasniegumiem, uzrunājot sociālisma laika identitātes, kā arī kultūras problēmas. Projekts saistīts ar Baltijas valstu vēsturi un politiskajām pārmaiņām, kas iespaidojušas sabiedrības domāšanu.

Izstāde apskatāma līdz 23.novembrim Budapeštas Arhitektūras centrā «Fuga», kas tapusi, sadarbojoties Ungārijas festivālam «Fotomēnesis», Latvijas un Lietuvas vēstniecībām un Igaunijas kultūras centram Ungārijā.

Izstādes atklāšanā piedalījās Latvijas vēstnieks Ungārijā Imants Lieģis un fotogrāfs, kurators Arnis Balčus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu