Sirdi plosoša Grosas mātes pirmā uzstāšanās kopš meitas līķa atrašanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Alises Grosas māte pirmo reizi pēc meitenes līķa atrašanas publiski ar vēstījumu vērsusies pie sabiedrības.

Nogalinātās britu meitenes piemiņas ceremonijā Rozalinda Hodžkisa, valdot asaras, norādījusi: «Ir grūti runāt par Alisi, to, cik ļoti viņa man nozīmēja un to, cik ļoti es skumstu pēc viņas.»

«Esmu šoka un sēru nomocīta. Es jutu dusmas, zaudējot viņu. Esmu lauzījusi galvu par «ja nu» tajā dienā jel kas spētu apturēt šo neiedomājamo traģēdiju,» piemiņas ceremonijā sacījusi māte.

«Es nespēju iedomāties dzīvi bez Alises. Par to es domāju katru brīdi. Apskāvieni, kopīgi joki, vakari, kas pavadīti, ieritinoties dīvānā,» viņa norādīja, piebilstot, ka Alise bija dzirkstoša, jautra un ar labu humora izjūtu.

«Viņa skaļi un bieži smējās un mēs bieži smējāmies kopā ar viņu,» māte sacīja.

Sirdi plosošā runa bijusi pirmā publiskā Rozalindas Hodžkisas uzstāšanās kopš dienas, kad septembrī tika atrastas Alises mirstīgās atliekas.

Hodžkisa, uzstājoties piemiņas ceremonijā, pateicās vietējiem iedzīvotājiem par atbalstu.

«Es biju pārsteigta, cik cilvēkus aizkustināja mūsu pārdzīvojumi un cik ļoti viņi rūpējās. Piecu nedēļu laikā apkārtne tika izrotāta dzeltenām lentītēm, apliecinot spēcīgu sabiedrības atbalstu. Kad es jutos ļoti slikti, lentītes stiprināja manu garu,» viņa sacīja.

Piemiņas ceremoniju apmeklēja ģimene, draugi, skolotāji, policisti, ugunsdzēsēji un citi sērojošie.

Kā zināms, par Grosas noslepkavošanu aizdomās tiek turēts celtnieks no Latvijas Arnis Zaļkalns.

Jau ziņots, ka Zaļkalna līķis izteiktā sadalīšanās stadijā atrasts 4.oktobrī Bostonas muižas parkā Londonas rietumos. Tiesu medicīnas ekspertu sākotnējā slēdzienā secināts, ka Zaļkalns, visdrīzāk, izdarījis pašnāvību pakaroties.

Par Zaļkalna atrašanās vietu nebija nekādu ziņu kopš 3.septembra, savukārt Grosa pazuda 28.augustā. Viņa pēdējo reizi redzēta uz ietves pie Granjuniona kanāla videonovērošanas kameru uzņemtā video. Arī Zaļkalnu videonovērošanas kameras fiksējušas tajā pašā vietā, kur meiteni, tikai apmēram 15 minūtes vēlāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu