Straujuma: Līgums par «Citadeles» pārdošanu varētu tikt parakstīts šodien vai rīt (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līguma par AS «Citadele banka» («Citadele») pārdošanu parakstīšana varētu notikt šodien vai rīt, šodien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

«Valdība savu lēmumu ir pieņēmusi - pārdot. Līdz ar to Ekonomikas ministrija strādā, lai to izpildītu,» sacīja Straujuma.

Jautāta, vai šādā steigā Privatizācijas aģentūras (PA) valde paspēs iepazīties ar pārdošanas līgumu, Straujuma teica, ka PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs pats strādājis pie līguma izstrādes, savukārt otram valdes loceklim Ģirtam Freibergam ir pieredze darbā bankā «Citadele».

Ja šīs valdības laikā līgums netiks parakstīts, jaunajiem ministriem būs jāsāk viss no sākuma, proti, izvērtēšana un nākšana uz valdību, ja nepieciešams, norādīja Straujuma.

Tāpat viņa uzsvēra, ka gadījumā, ja banku pārdotu Eiropas Komisija (EK), Latvijai tas nebūtu izdevīgāk, jo EK vairāk interesējot bankas pārdošana laikā, bet mazāk - pārdošanas cena. Straujuma arī prognozēja, ka diez vai EK izvēlētos citu investoru, kam banku pārdot.

Kā ziņots, pagājušajā ceturtdienā amatu atstāja Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošās PA valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lausks, kuriem pagājušo piektdien būtu bijis jāparaksta līgums par bankas «Citadele» pārdošanu.

Līdz ar to tika sākta divu valdes locekļu meklēšana, jo bez tiem iestādei nav rīcībspējīgas vadības.

3.novembrī notika PA ārkārtas akcionāru sapulce, kurā par aģentūras valdes priekšsēdētāju ir iecelts Loginovs, bet par valdes locekli - Ģirts Freibergs, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā.

Freibergs šim amatam esot izvēlēts savas lielās pieredzes dēļ. Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis iepriekš skaidrojis, ka Freibergam ir pieredze gan finanšu jomā, gan arī saistībā ar «Citadeli». Līdz ar to ministrs uzskata, ka jaunajam PA valdes loceklim būšot nepieciešamas, lielākais, divas dienas, lai izvērtētu līgumu par «Citadeles» pārdošanu pirms tā parakstīšanas.

Ministru prezidente 3.novembrī pēc valdības sēdes žurnālistiem pauda, ka līgums par bankas pārdošanu investoriem ir jāparaksta.

Viņa uzsvēra, ka banku nevar ilgstoši mocīt, jo tas nav nedz finansiāli, nedz ekonomiski pamatoti. «Ja iespējams, līgums ir jāparaksta. Valdība neredz argumentus, kāpēc mainīt līgumu, ko esam apstiprinājuši,» sacīja premjere.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu