Dzīves laikā viņa darbus nepirka, tagad izsola par miljoniem (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ņujorkā par 61,8 miljoniem ASV dolāru (49,4 miljoniem eiro) izsolīta nīderlandiešu gleznotāja Vinsenta van Goga klusā daba ar ziediem, ko viņš radīja mūža nogalē.

«Klusā daba, vāze ar margrietiņām un magonēm» pārspēja pirms izsoles prognozēto cenu - 50 miljonus dolāru (40 miljonus eiro).

Glezna radīta van Goga ārsta mājā Francijā tikai dažus mēnešus pirms viņa nāves 1890.gadā. Tas bija viens no pavisam nedaudzajiem darbiem, kas tika pārdoti viņa dzīves laikā.

Darbu iegādājās privāts kolekcionārs no Āzijas, atklāja izsoļu nams «Sotheby's».

Otrdienas izsolē tika pārdota arī šveiciešu tēlnieka Alberto Džakometi 1951.gada skulptūra, kuras cena pārsniedza 100 miljonus dolāru (79,9 miljonus eiro).

«Varonīgā skulptūra, kurā attēlota dziedināšana, spēks un maģija, ir atjaunošanās simbols pēc Otrā pasaules kara,» sacīja «Sotheby's» impresionisma un modernās mākslas nodaļas vadītājs.

Tikmēr itāļu mākslinieka Amedeo Modiljāni skulptūra sasniedza jaunu cenas rekordu starp mākslinieka darbiem. Tā tika pārdota par vairāk nekā 70 miljoniem dolāru (56 miljoniem eiro).

«Sotheby's» nedēļu ilgā izsoļu sērija turpināsies trešdien.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu