«Citadeles» investoru vārdus plāno atklāt piektdien (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdien, 7.novembrī, plānots iepazīstināt medijus ar bankas «Citadele» investoru vārdiem.

Paredzēts, ka ar investoriem iepazīstinās «Ripplewood Advisors LLC» izpilddirektors un dibinātājs Tims Kolinss, aģentūrai LETA sacīja Privatizācijas aģentūras (PA) sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Kārkliņš.

Kā ziņots, šodien Kolinss un PA valdes locekļi Vladimirs Loginovs un Ģirts Freibergs parakstīja līgumu par valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanu 12 starptautisku investoru grupai un «Ripplewoods Advisors LLC» par 74 miljoniem eiro. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) savā īpašumā saglabās 25% bankas kapitāldaļu.

Pēc darījuma noslēgšanas «Ripplewood» piederēs 22,4% akciju, bet pārējiem starptautiskajiem investoriem - 52,6% bankas akciju, informē PA.

Darījuma nosacījumi paredz, ka investori un ERAB palielinās bankas kapitālu par desmit miljoniem eiro. Darījums noslēgsies 2015.gada pirmajā ceturksnī, kad tiks saņemts atbilstošo uzraudzības iestāžu apstiprinājums. Pārdošanas cena var mainīties atkarībā no bankas darbības rādītājiem līdz 2014.gada beigām, salīdzinot ar plānotajiem rādītājiem. Tāpēc galīgā cena tiks noteikta 2015.gada pirmajā ceturksnī.

Visi ieguvumi no iespējamās cenas korekcijas tiks ieguldīti bankas kapitālā.

Līgums arī paredz, ka investori vismaz divus gadus nedrīkstēs pārdot banku.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu