Latvijā darbojies kartelis ES fondu līdzekļu iepirkumos (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pictr73, CC BY-NC 2.0

Maskējoties ar ģenerāluzņēmēja un apakšuzņēmēja attiecībām, Latvijā darbojusies būvniecības uzņēmumu karteļa vienošanās shēma Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu iepirkumos, portāls «Apollo» uzzināja Konkurences padomē (KP).

KP pārstāve Inita Kabanova informē, ka ceturtdien notiks preses konference, kuras ietvaros tiks informēts par Latvijā pirmo konkurences tiesību pārkāpumu, kas izmeklēts pēc iecietības programmas ziņojuma.

Iecietības programma ļauj ikvienam uzņēmumam, kas ir vai ir bijis iesaistīts aizliegtās vienošanās, pirmajam pēc savas iniciatīvas ziņot Konkurences padomei, iesniegt pierādījumus par pārkāpumu un saņemt pilnīgu atbrīvojumu no soda.

Vairumā Rietumeiropas valstu, kā arī Eiropas Komisijas līmenī lielākā daļa konkurences tiesību pārkāpumu, kas ir slēpti un ļoti grūti atklājami, tiek konstatēti tieši pēc iecietības programmu ziņojumos sniegtās informācijas.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu