Putins uzslavē Krievijas «melnajā sarakstā» iekļauto Hermani (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Trešdienas vakarā Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklējis rakstnieka, scenārista, kinorežisora un aktiera Vasīlija Šukšina piemiņas vakaru, kura laikā demonstrēts arī latviešu režisora Alvja Hermaņa iestudētās izrādes «Šukšina stāsti» fragments un Putins par to Hermani paslavējis, vēsta Kremļa oficiālā tīmekļa vietne.

Kā zināms, oktobra sākumā Maskava Hermani iekļāva tā dēvētajā melnajā sarakstā, liedzot viņam ieceļošanu Krievijā.

Nav zināms, vai Putina padomnieki bija Kremļa saimnieku informējuši, ka uzveduma režisors ir Hermanis un ka mākslinieks iekļauts «melnajā sarakstā», taču, kā vēsta prezidenta vietne, Krievijas līderis pēc izrādes esot līdz ar aktieriem uzslavējis arī režisoru un izteicis tam pateicību.

Kā ziņots, Hermanis Krievijā ir iestudējis vairākas izrādes. 2010.gadā viņa iestudētā izrāde «Šukšina stāsti» Krievijas nozīmīgākās teātra balvas «Zelta maska» pasniegšanas ceremonijā saņēma skates galveno apbalvojumu kā labākā lielās formas dramatiskā izrāde.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu