Rinkēvičs publiski paziņo, ka ir gejs (322)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) ceturtdienas vakarā mikroblogošanas vietnē «Twitter» publiski paziņojis par savu homoseksuālo orientāciju.

Ministrs tāpat paziņojis, ka cīnīsies par to, lai Latvijas valstī tiktu radīts tiesisks regulējums visu veidu partnerattiecībām.

«Mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visu veida partnerattiecībām, cīnīšos par to, zinu, ka tūliņ būs megahistērja, bet #Proudtobegay,» raksta ministrs.

Nedaudz vēlāk ministrs savā «Twitter» kontā pievienoja ierakstu angļu valodā «Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs. Veiksmi jums visiem».

Rinkēviču par drosmīgo soli tūlīt steidzās apsveikt daudzi «Twitter» lietotāji.

Savu cieņu drosmīgajam ministra solim, «iznākot no skapja», paudis gan Rīgas mērs Nils Ušakovs, gan žurnāliste Baiba Strautmane, gan dzejniece Liāna Langa, gan mūziķis Kārlis Būmeisters un citi.

Ministra padomniece komunikācijas jautājumos Una Ahuna-Ozola aģentūrai BNS norādīja, ka šobrīd ieraksts Rinkēviča «Twitter» kontā netiks komentēts.

Latvijas Televīzijai Rinkēvičs apstiprināja, ka tvitera konts nav uzlauzts un tajā rakstītais ir patiess. Plašākus komentārus, kāpēc tieši tagad viņš nāk klajā ar šādu paziņojumu, ministrs pagaidām nesniedz.

Rinkēvičs ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš publiski atzinis, ka ir netradicionāli seksuāli orientēts.

Komentāri (322)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu