Putins: Kas ir ir tik slikts Molotova-Rībentropa paktā? (183)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins izpelnījies asu Polijas kritiku par saviem izteikumiem tikšanās laikā ar vēstures studentiem Maskavā, kuros viņš Poliju pielīdzinājis nacistiem, jo 1938.gadā tā sagrābusi daļu toreizējās Čehoslovākijas.

Putins studentiem trešdien norādīja, ka «viņi [poļi] turpina piesaukt Molotova-Ribentropa paktu un apsūdz Padomju Savienību Polijas sadalīšanā».

«Padomju Savienība parakstīja neuzbrukšanas līgumu ar Vāciju. Viņi saka: «Vai cik slikti.» Kas tur tik slikts, ja Padomju Savienība nevēlējās cīnīties? Kas tajā ir nepareizs?» retoriski vaicāja Putins.

Putins arī apsūdzējis Poliju liekulībā, jo tā kritizējot Molotova-Ribentropa paktu, ko nacisti un PSRS parakstīja pirms Austrumeiropas ietekmes sfēru sadalīšanas, lai gan Varšava pati gadu iepriekš piedalījusies toreizējās Čehoslovākijas sadalīšanā.

Tāpēc, Putinaprāt, Polija saņēmusi tikai «to, ko bija pelnījusi», kad nacisti kopā ar boļševikiem 1939.gadā saplosīja neatkarīgo Polijas valsti un uzsāka Polijas pilsoņu masu slepkavošanu.

Polijas ārlietu ministrs Gžegožs Shetina ceturtdien vakarā norādīja, ka Putins ar saviem izteikumiem vēlējies poļiem nodarīt «nevajadzīgas sāpes».

«Tāds ir pašreizējais Krievijas politikas stāvoklis. Visiem, kas parakstīja Molotova-Ribentropa paktu, būtu jānokaunas,» raidorganizācijai TVN24 uzvēra Shetina.

Kā piebilda ministrs, Putins «jau esot aizmirsis, ka 1990.gadā Krievijas Augstākā padome paktu atzinusi par spēkā neesošu. Šāds ir pašreizējais stāvoklis Krievijā. Putins vēlas mūs sāpināt.»

Komentāri (183)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu