Politologs: Rinkēviča paziņojums ir labi pārdomāta PR akcija (793)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) paziņojums par savu orientāciju ir labi pārdomāta PR akcija, uzskata politologs Kārlis Daukšts.

Rinkēviča paziņojums ir jaunās valdības PR akcija, lai novērstu uzmanību no tādām sabiedrībai nozīmīgām tēmām kā «Citadeles» pārdošana, pārliecināts ir Daukšts. Norisināsies diskusijas un radīsies pretrunas, kas savukārt var novērst sabiedrības uzmanību no citām aktuālām tēmām.

Savukārt Rietumvalstu attieksme attiecībā uz Latviju nemainīsies, jo arī tur ir notikuši šādi gadījumi, piemēram, bijušais Vācijas ārlietu ministrs Gido Vestervelli arī atzinis, ka ir homoseksuāls.

Atšķirīga situācija varētu būt Austrumu valstīs, kur uzskati ir konservatīvāki. Politologs prognozē, ka «viņš tiks zākāts Krievijas medijos», jo tur šo paziņojumu centīsies izmantot.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs ceturtdien vakarā savā «Twitter» kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls.

Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: «Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay.»

Nākamajā ierakstā angļu valodā ministrs apliecināja: «Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs... Labu veiksmi jums visiem...»

Rinkēvičs ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš publiski atzinis, ka ir homoseksuāls.

Komentāri (793)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu