Ebolas vīrusa upuru skaits sasniedzis 4960 cilvēkus (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ebolas vīrusa epidēmijas upuru skaits sasniedzis 4960 cilvēkus, kamēr inficējušies ir 13 268, liecina jaunākie Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati, kas publiskoti piektdien.

Vēl trešdien organizācija ziņoja, ka ar Ebolas vīrusu inficējušies 13 042 cilvēki, no kuriem miruši 4818.

Tiesa, PVO ir atzinusi, ka patiesais mirušo skaits, domājams, ir daudz lielāks, jo mirstības rādītājs epidēmijas centrā - Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē - ir aptuveni 70%.

Piektdien publiskotie dati liecina, ka Libērijā no Ebolas vīrusa miruši 2766 cilvēki, Sjerraleonē miruši 1130 cilvēki, bet Gvinejā 1054.

Nigērijā un Senegālā jauni inficēšanās vai nāves gadījumi nav konstatēti un abas valstis tiek uzskatītas par brīvām no Ebolas vīrusa.

Mali līdz šim konstatēts viens nāves gadījums no Ebolas vīrusa. Tur mirusi divus gadus veca meitenīte no Gvinejas.

Spānijā ar nāvējošo vīrusu bija inficējusies kāda medmāsa, kas apkopa misionāru, kurš Ebolas vīrusu bija ieguvis Libērijā. Medmāsa ir atveseļojusies.

ASV līdz šim konstatēti četri inficēšanās gadījumi un viens cilvēks miris.

Ar Ebolas vīrusu var saslimt pēc nonākšanas kontaktā ar saslimuša cilvēka ķermeņa šķidrumiem. Vīrusa inkubācijas periods ir divas līdz 21 diena, kuru laikā simptomi - drudzis, vemšana un caureja - var neizpausties.

Šobrīd nav pieejama vakcīna vai zāles pret Ebolas vīrusu. Ir tikai eksperimentālā stadijā esošas zāles.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu