Rinkēvičs karjeru ar atzīšanos homoseksuālā orientācijā nesabojās (289)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) karjera ir bijusi pietiekami veiksmīga gan kā ierēdnim, gan ārlietu ministram, tāpēc sabojāt to ar paziņojumu par homoseksuālu orientāciju nebūs iespējams, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Ivars Ijabs.

Politiķa profesija ir publisks darbs, tāpēc paziņojums nav pārsteigums, tomēr ir drosmīgs solis, izteicās Ijabs. Politologs uzskata, ka «Vienotībā» vairāki biedri nebūs priecīgi par šādu Rinkēviča soli, tomēr tuvākajā laikā oficiālus paziņojumus no partijas valdes sagaidīt nevarēs.

Ijaba vērtējumā paziņojums esot saistīts ar nepieciešamību sakārtot viendzimuma partnerattiecības likumdošanā, tomēr tas lielas izmaiņas neradīs un Latvijas sabiedrības eiropeizācijas process vēl būs ilgs.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs 6.novembrī savā «Twitter» kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: «Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay.» Nākamajā ierakstā angļu valodā ministrs apliecināja: «Ar lepnumu paziņoju, ka esmu gejs... Labu veiksmi jums visiem...»

Rinkēvičs ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš publiski atzinis, ka ir homoseksuāls.

Komentāri (289)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu