Runājot par pielaidi valsts noslēpumam, Zatlers min piemēru ar kokaīna šņaukšanu (101)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pielaide valsts noslēpumam ir reputācijas vērtējums, intervijā aģentūrai LETA saka bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

«Katram cilvēkam personīgās īpašības un dzīves pieredze palīdz rast vēlētāju atbalstu, bet, iespējams, šīs īpašības var būt nepieņemamas darbam ar valsts noslēpumu. Ja, piemēram, cilvēks ir sašņaucies kokaīnu un dodas uz tikšanos ar vēlētājiem, viņš, iespējams, tiek uztverts kā harismātiska persona, bet, ja viņš, sašņaucies kokaīnu, dodas pie valsts drošības dokumentiem, es domāju, ka rezultāts nebūs labs,» norāda Zatlers.

«Diemžēl iepriekšējās desmitgadēs politikā ir darbojušies cilvēki ar diezgan aptraipītu reputāciju. Tagad SAB stingri vērtē to amatpersonu reputāciju, kuri vēlas saņemt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu. Vissliktākais ir tas, ka cilvēki, kuru reputācijai ir traipi, sāk melot un apgalvot, ka viņu reputācija ir tīra. Tādi cilvēki ir visās partijās. Ja cilvēks apzinās, ka viņa reputācijā ir traipi, viņam nevajadzētu iet uz tādiem amatiem, kur nepieciešama pielaide valsts noslēpumam. Tādu amatu jau nav nemaz tik daudz,» norāda Zatlers.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu