ELA slavē Rinkēviču un uzsver, ka daudzi Latviju pamet seksuālās orientācijas dēļ (259)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Eiropas Latviešu apvienība (ELA) – latviešu diasporas organizāciju Eiropā kopība – augstu vērtē Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) atklātību un drosmi publiski atzīt savu netradicionālo seksuālo orientāciju, paziņojumā medijiem norāda ELA.

Organizācija uzsver, ka geju un lesbiešu diskriminācija ir viens no iemesliem, kāpēc daudzi talantīgi un spējīgi cilvēki emigrē no Latvijas.

«Uzskatām, ka ikvienam Latvijas pilsonim ir tiesības dzīvot tolerantā, humānisma vērtībās - ne aizspriedumos - sakņotā sabiedrībā, tāpēc patiesi ceram, ka Rinkēviča paziņojuma iespaidā Latvija kļūs draudzīgāka vieta tiem, kuri ir bijuši spiesti to atstāt savas atšķirīgās seksuālās orientācijas dēļ. Savā darbībā esam pārliecinājušies, ka daudzi ārpus Latvijas dzīvojošie tautieši ar netradicionālu seksuālo orientāciju ir patiesi Latvijas patrioti un aktīvi iesaistās latviešu kopienu darbībā ārvalstīs,» norāda ELA.

Tāpat ELA ļoti atzinīgi vērtē Rinkēviča priekšlikumu radīt Latvijā tiesisku regulējumu visa veida partnerattiecībām un viņa personīgu apņēmību par to cīnīties. «Vēršam uzmanību, ka nav runa par laulību institūta maiņu; turklāt partnerattiecību tiesisks regulējums ir nepieciešams ne tikai viendzimuma pāru vajadzībām – šobrīd Latvijā vairāk nekā puse bērnu dzimst nereģistrētās partnerattiecībās,» norāda organizācijā.

ELA ir ārpus Latvijas reģistrētu Eiropas latviešu un latviešu sadraudzības nevalstisko organizāciju apvienība. ELA mērķis ir pārstāvēt latviešu diasporas intereses Eiropas mērogā, tās biedru organizāciju darbības saskaņošana informācijas, izglītības un kultūras jomā un sadarbības projektu veicināšana starp biedru organizācijām, kā arī ar radniecīgām citu tautību emigrantu organizācijām.

ELA ir pārstāvētas latviešu kopienas 12 Eiropas valstīs – Īrijā, Lielbritānijā, Francijā, Nīderlandē, Beļģijā, Luksemburgā, Šveicē, Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā un Igaunijā.

Komentāri (259)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu