Pēdējā laikā veikalos «Rimi» novērota nepatīkama tendence (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pēdējā laikā mēģinājumi norēķināties ar viltotām eiro banknotēm kļuvuši biežāki, aģentūrai LETA atklāj SIA «Rimi Latvia» pārstāve Dace Valnere.

Viņa norāda, ka visos uzņēmuma 113 veikalos Latvijā tie ir aptuveni desmit vai mazliet vairāk gadījumu mēnesī. «Šī gada pirmajā pusē kopš eiro ieviešanas Latvijā uzņēmums ar viltojumiem veikalos sastapās salīdzinoši reti.»

«Rimi Latvia» novērojumi liecina, ka pārsvarā tiek viltotas 20 un 50 eiro banknotes. «Visbiežāk tieši 20 eiro banknotes,» piebilst Valnere.

Kā aģentūrai LETA uzsvēra Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns, kopumā nekādam satraukumam nav pamata, jo saskaņā ar Latvijas Bankas rīcībā esošo informāciju pēc eiro ieviešanas Latvijā situācija ar viltotu naudu nav pasliktinājusies.

«Tieši pretēji, viltojumu skaits ir būtiski samazinājies. Policijas dati liecina, ka šī gada pirmajā pusē eiro naudas zīmju - banknošu un monētu - viltojumu skaits bija nedaudz virs 300, kas ir būtiski mazāk nekā iepriekšējos gados. Piemēram, pērn kopumā tika atklātas vairāk nekā 40 000 viltotu lata naudas zīmju,» skaidro Silakalns.

Viņš akcentē, ka Latvija kopā ar Igauniju un Somiju eirozonā atrodas starp valstīm, kur situācija ar naudas drošību ir vislabākā. Eiro banknotes un monētas ir labi aizsargātas pret viltošanu.

«Arī Latvijas sabiedrība ir labi informēta par naudas zīmju drošību, un liela sabiedrības daļa pārzina svarīgākās pretviltošanas pazīmes. Taču tas nenozīmē, ka noziedznieki snauž un piesardzība būtu lieka gan centrālajām bankām un tiesībsargājošām iestādēm, gan naudas lietotājiem,» atzīst Latvijas Bankas pārstāvis.

Tikmēr «Rimi» pārstāve atgādina, ka visos «Rimi Latvia» veikalos ir izvietoti banknošu atpazīšanas aparāti, kuros rūpīgi tiek pārbaudītas no klientiem saņemtās banknotes, lai izvairītos no viltotu banknošu nokļūšanas apgrozībā. «Līdz ar to, ja kāds pircējs «Rimi» vai «Supernetto» mēģina norēķināties ar viltotu banknoti, tas arī tiek konstatēts uz vietas, veikalā.»

Kā ziņots, «Rimi Latvia» apgrozījums pērn bija 672,33 miljoni eiro, kas ir par 6,6% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 630,8 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa pērn sarukusi par 4,3% - no 12,73 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 12,18 miljoniem eiro 2013.gadā.

SIA «Rimi Latvia», kas līdz 2001.gada 1.februārim darbojās ar nosaukumu Latvijas-Polijas-Holandes kopuzņēmums SIA «Interpegro-Latvija», dibināta 1992.gada 13.janvārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. «Rimi Latvia» ir Zviedrijas mazumtirgotāja «ICA AB» meitasuzņēmums Latvijā.

«Rimi Latvia» tīklā patlaban ir 113 trīs formātu veikali: 24 «Rimi» hipermārketi, 40 «Rimi» lielveikali un 49 zemo cenu veikali «Supernetto». «Rimi» un «Supernetto» veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu