Prezidents pauž savu attieksmi pret Rinkēviča paziņojumu (63)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) paziņojums par savu homoseksualitāti nav nekas īpašs.

Prezidents LNT raidījumā «Dombura studija» arī uzsvēra, ka Rinkēvičam «ir tādas tiesības cīnīties par izmaiņām likumdošanā attiecībā uz visa veida partnerattiecībām».

«Rietumu pasaulē pie tā ir tik ļoti pierasts, ka tam nepievērš sevišķi vērību. Attiecībā uz Rinkēviča kungu, es uzskatu, ka tā ir tīri personīga lieta,» sacīja prezidents.

Bērziņš vienlaikus uzsvēra, ka sadarbība ar Rinkēviču līdz šim bijusi ļoti laba, un tāda tā arī paliks.

Uz jautājumu, kā prezidents vērtē ārlietu ministra paziņojumu, ka viņš cīnīsies par partnerattiecību regulējuma jautājumu, kas nav šīs valdības deklarācijas uzstādījumos, Bērziņš atbildēja, ka no prezidenta puses «šādas iniciatīvas noteikti nebūšot».

«Tās ir viņa tiesības, lai viņš tiek galā ar savu partiju un koalīciju. No manas puses tādas iniciatīvas nebūs, jo es esmu nodevis zvērestu, ka ievērošu mūsu Satversmi, un tas, kas tur ir rakstīts, tas ir arī man likums,» pauda Bērziņš.

Jau ziņots, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) ceturtdienas vakarā mikroblogošanas vietnē «Twitter» publiski paziņojis par savu homoseksuālo orientāciju.

Ministrs tāpat paziņojis, ka cīnīsies par to, lai Latvijas valstī tiktu radīts tiesisks regulējums visu veidu partnerattiecībām.

«Mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visu veida partnerattiecībām, cīnīšos par to, zinu, ka tūliņ būs megahistērja, bet #Proudtobegay,» rakstīja ministrs.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu