Merila Strīpa un Stīvijs Vonders saņems ASV augstāko civilo apbalvojumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu aktrise Merila Strīpa un mūziķis Stīvijs Vonders saņems ASV augstāko civilo apbalvojumu - Prezidenta brīvības medaļu, pirmdien paziņojis Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama.

Prestižo apbalvojumu saņems vēl 17 cilvēki, tostarp komponists Stīvens Sondheims, rakstniece Izabella Aljende, žurnālists Toms Brokaus, ekonomists Roberts Solovs un mūžībā aizgājušais dejotājs un horeogrāfs Alvins Eilijs.

Prezidenta brīvības medaļa tiek piešķirta cilvēkiem, kas devuši lielu ieguldījumu Savienoto Valstu drošībā, kultūrā un mākslā, atbalstījuši valsts intereses un mieru pasaulē.

«Es gaidu, kad varēšu pasniegt šiem 19 drosmīgajiem, iedvesmojošajiem amerikāņiem mūsu valsts augstāko civilo apbalvojumu,» teikts Obamas paziņojumā.

«Sākot no aktīvistiem, kas cīnījās par pārmaiņām, līdz māksliniekiem, kas izpētīja mūsu iztēles tālākās robežas, no zinātniekiem (..) līdz rakstniekiem (..), šie pilsoņi devuši neparastu devumu mūsu valstij un pasaulei,» norādīts paziņojumā.

Medaļas tiks pasniegtas 24.novembrī Baltajā namā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu