Nikija Mināža atvainojas par nacistisko simboliku videoklipā (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu repere Nikija Mināža otrdien atvainojusies par nacistiskās simbolikas izmantošanu jaunā singla «Only» videoklipā.

Animētajā videoklipā dziedātāja sēž tronī greznā zālē, kas rotāta ar sarkanbaltiem karogiem. Svastikas vietā uz tiem redzama Mināžas emblēma - burts M. Dziesma ierakstīta sadarbībā ar reperiem Dreiku un «Lil Wayne», kā arī R&B dziedātāju Krisu Braunu.

Mināža norādīja, ka dziesmas videoklipu esot iedvesmojusi multfilma «Metalocalypse». Viņa uzsvēra, ka gan videoproducents, gan par to atbildīgā persona esot ebreji.

«Es neizdomāju video koncepciju. Taču es ļoti atvainojos un uzņemos pilnu atbildību, ja kādu esmu aizvainojusi. Es nekad neatbalstītu nacismu savā mūzikā,» tvītoja Mināža.

Antisemītisma apkarotāju organizācija Pretapmelošanas līga (ADL) nodēvēja videoklipu par «ārkārtīgi uztraucošu». Tā arī uzsvēra sakarību, ka tas izdots Kristāla nakts gadadienā. 1938.gada naktī no 9. uz 10.novembri Vācijā notika masveidīgi, pret ebrejiem vērsti grautiņi.

«Šis videoklips ir neiejūtīgs pret holokaustā izdzīvojušajiem, kā arī trivializē tā laika vēsturi,» sacīja ADL pārstāvis Abrahams Foksmens.

Pēc Mināžas atvainošanās līga nāca klajā ar jaunu paziņojumu. «Mēs ceram, ka viņa turpinās izglītoties pati un mācīt saviem faniem par to, kas bija nacisti un kāpēc pret genocīdu un holokaustu nekad nevajadzētu izturēties vieglprātīgi,» raksta Foksmens.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu