Bijušais teroristu līderis pastāsta par savu lielāko vilšanos (228)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/SCANPIX

Bijušais teroristu līderis Igors Girkins (Strelkovs) Krievijas medijiem atklājis, ka viņa lielākā vilšanās ir «Doņeckas tautas republikas» (DTR) līderis Aleksandrs Zaharčenko, raksta ārvalstu mediji.

«Es ļoti stipri esmu vīlies Zaharčenko... Teiksim tā, aizdomas, ka viņam ir citādāka motivācija, nekā man, bija jau tad [kad Zaharčenko iecēla DTR «premjera» amatā]. Mūsu taktiskie mērķi bija kopīgi, taču es par viņu biju labākās domās, tā ir mana lielākā vilšanās,» stāsta Girkins.

Girkins stāsta, ka sākumā Zaharčenko bijis viņa padotais, taču pēc tam, kad Girkins pametis DTR, un Zaharčenko nācis pie varas, sākusies apmelošana - Zaharčenko paziņojis, ka Girkins vēlējies spridzināt dzīvojamās mājās, lai aizsargātu Doņecku.

«Šī informācija ir DTR «Tautas padomes» priekšsēdētāja Andreja Purgina bagātās fantāzijas auglis. Kad biju Doņeckā, viņš ar mani tikās vienu reizi, un pēc tam kaujinieku rindās parādījās informācija, ka es it kā esot vēlējies uzspridzināt deviņstāvu mājas. Tās ir muļķības,» saka Girkins.

Tāpat Girkins paziņojis, ka Doņeckas un Luhanskas «Tautu republiku» eksistence esošajā veidolā ir izdevīga ASV, jo tās esot kā «līdzeklis krievu un ukraiņu tautu naidošanai, un tas ir ceļš uz nekurieni, jo patiesībā krievi un ukraiņi ir viena tauta».

Komentāri (228)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu