Festivālu «Staro Rīga» apmeklējis rekordliels skatītāju skaits (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šogad gaismas festivālu «Staro Rīga» apmeklējuši aptuveni pusmiljons apmeklētāju.

Kā informē Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), «Staro Rīga» šogad apmeklēja apmēram 500 000 cilvēku, kas ir absolūts festivāla rekords.

Festivāls «Staro Rīga» šogad notika jau septīto reizi, tas sākās piektdien, 14.oktobrī, un ilga līdz vakardienai, 18.novembrim.

Festivāla programma šogad bija sadalīta divās daļās - pamatdaļā, kur iekļauti «Staro Rīga 2014» primārie objekti, un līdzdalības akcijā «Rīgas karnevāls», kurā iekļauto objektu autori ir sadarbības partneri un visi pārējie interesenti.

Galvenie festivāla objekti bija starptautiski atzītas un īpaši festivālam veidotas videoinstalācijas, projekcijas, «mapping» un gaismu instalāciju objekti. Festivāla pamatprogrammā bija iekļauti Latvijas, Lietuvas, Anglijas, Francijas, Kanādas, Portugāles un citu valstu mākslinieku darbi. Tie bija gan starptautiski atzītu gaismas mākslinieku objekti no lielākajiem pasaules gaismas festivāliem, gan arī vairāki īpaši Rīgai veidoti starptautisko mākslinieku jaundarbi.

Pirmo reizi Rīgā realizēta iespaidīga Latvijas mākslinieku gaismas objektu parāde, kurā, izmantojot dažādus gaismas specefektus, tika izstāstīts gaismas slepenās dzīves urbānais stāsts. Parāde Vecrīgā kilometra garumā bija skatāma katru vakaru divas reizes.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu