«Kaujas gatavība» pirmdien gaidāmajam sniegam (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: munir, CC BY-NC-SA 2.0

«Latvijas autoceļu uzturētājs» (LAU) jau no 1.novembra ir «kaujas gatavībā» ziemas sezonai - visa tehnika, kā arī ceļu apstrādes materiāli ir iegādāti, aģentūrai LETA norādīja uzņēmumā.

Tehnika esot gatava sniega tīrīšanas darbiem, un piektdien, 21.novembrī, solītais sniegs uzņēmumam problēmas neradīs. Vienlaikus LAU uzsver, ka lielākas bažas varētu radīt ārkārtas laikapstākļi, kas gan patlaban solīti netiek.

Kā uzsver uzņēmumā, tradicionāliem ziemas apstākļiem uzņēmuma rezerves ir pietiekošas.

Kā ziņots, gatavojoties ziemas sezonai, uzņēmuma «Latvijas autoceļu uzturētājs» noliktavās ir vairāk nekā 25 000 kubikmetru smilts-sāls maisījuma un gandrīz 22 000 tonnu sāls. LAU tehnika esot nokomplektēta un pilnībā gatava darbam jaunajā ziemas sezonā - šogad ziemas dienestā plānots iesaistīt gandrīz 640 dažādas tehnikas vienības. Uzņēmums ir gatavs nodrošināt laikapstākļiem atbilstošus braukšanas apstākļus uz valsts autoceļiem vairāk nekā 20 000 kilometru garumā.

Jau ziņots, kā naktī uz piektdienu Latvijas teritorijas lielākajā daļā sāks veidoties sniega sega, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Noturīga sniega sega tiek prognozēta valsts centrālajos un austrumu rajonos. Arī Kurzemē izveidosies sniega sega, tomēr tā nebūs tik bieza un noturīga temperatūras svārstību dēļ.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu