Britu diplomāts Latvijā atzīst, ka arī ir gejs (277)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) rīcība, publiski paziņojot par savu homoseksuālo orientāciju, ir normāla un cienījama, intervijā Latvijas Radio 4 pauda Lielbritānijas diplomātiskās misijas vadītājs Latvijā Īans Frū, atzīstot, ka arī viņš ir homoseksuāls.

«Man jāatzīst, ka es arī esmu gejs. Es to neslēpju,» sacīja Frū, piebilstot, ka agrāk, piemēram, septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados britu Ārlietu ministrijā būt gejam būtu grūtāk, bet tagad tas ir absolūti normāli. «Es dzīvoju atklāti, un domāju, ka mani kolēģi mani ciena,» sacīja diplomāts.

Viņš arī norādīja, ka joprojām Lielbritānijā ir dažādi viedokļi par seksuālajām minoritātēm, tomēr pēdējos gados daudz kas esot mainījies. Frū arī skaidroja, ka sabiedrībā zināmi cilvēki, publiski atzīstot savu orientāciju, sniedz atbalstu, piemēram, tiem cilvēki, kuri kaunas no tā.

Diplomāts uzsvēra, ka pats svarīgākais, lai cilvēki varētu atklāti dzīvot un cienīt viens otru.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs 6.novembrī savā «Twitter» kontā paziņoja, ka ir homoseksuāls. Šādu atzīšanos ministrs pauda ar tekstu, ka mūsu valstij ir jārada tiesisks regulējums visa veida partnerattiecībām un par tām viņš cīnīsies. Tālāk sekoja teksts: «Zinu, ka tūliņ būs megahistērija, bet #Proudtobegay.»

Komentāri (277)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu