Smagi slimajam puisēnam Dāvim diennakts laikā saziedoti 110 tūkstoši eiro (132)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums no LTV radījuma "Panorāma"

Deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem diennakts laikā saziedoti 109 897 eiro, liecina Bērnu slimnīcas fonda ieraksts oficiālajā tviter kontā.

Kā norādīts, tad tā ir trešā daļa no nepieciešamajiem līdzekļiem, lai varētu glābt Dāvja dzīvību.

Jau ziņots, ka vakar finanšu ministrs Jānis Reirs (V), veselības ministrs Guntis Belēvičs un labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) rosina daļu smagi slimajam Dāvim nepieciešamo līdzekļu novirzīt no VAS «Latvijas Valsts meži» (LVM) dividendēm caur labdarības organizāciju «Ziedot.lv».

Belēvičs aģentūrai LETA pastāstīja, ka kopumā no LVM dividendēm organizācijai «Ziedot.lv» iecerēts novirzīt 600 000 eiro. Dāvja ārstēšanai ASV nepieciešami vairāk nekā 300 000 eiro. Tomēr šim mērķim vispirms tiks tērēta iedzīvotāju saziedotā nauda, bet atlikusī summa tiks rasta no LVM pārskaitītajām dividendēm. Savukārt summa, kas no dividendēm paliks pāri pēc Dāvja izārstēšanas, tiks novirzīta citu līdzīgā situācijā nonākušu personu ārstēšanai.

Veselības ministrs pauda, ka ir apņēmies sadarbībā ar labklājības ministru un finanšu ministru atrast risinājumu, kā pilnveidot normatīvo regulējumu, lai nākotnē valsts apmaksātas operācijas šādos smagos gadījumos varētu veikt ne tikai Eiropas Savienībā, bet arī ārpus tās, kas patlaban nav iespējams.

Kā ziņots, Bērnu slimnīcas ārsti publicējuši aicinājumu palīdzēt deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā, un ārstēšanas veikšanai nepieciešami vairāk nekā 300 000 eiro.

Patlaban LVM finanšu ministra atļaujas saņemšanai ir iesniegusi priekšlikumu ziedot uzņēmuma līdzekļus labdarības organizācijai «Ziedot.lv». Ministri - Reirs, Belēvičs un Augulis - jau pirmdien, 1.decembrī, ieplānojuši pārrunāt ar «Ziedot.lv» vadītāju Rūtu Dimantu un Bērnu slimnīcas fonda vadītāju Lieni Dambiņu iespēju no šiem līdzekļiem segt daļu no Dāvja ārstēšanai nepieciešamās summas.

Bērnu slimnīcas ārstiem, konsultējoties ar ārzemju kolēģiem, piekrišanu Dāvi ārstēt sniegusi tikai Bērnu slimnīca Filadelfijā. Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Filadelfijas Bērnu klīnika ir iesniegusi Bērnu slimnīcai rēķinu, nosacījumi paredz, ka rēķins jāveic ar priekšapmaksu, summa ir 427 000 dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro. Ziedojumus vāc Bērnu slimnīcas fonds un labdarības organizācija «Ziedot.lv».

«Ziedot.lv» Dāvim iespējams ziedot, zvanot pa tālruni 90006681 un ziedojot 1,42 eiro, vai arī pārskaitot līdzekļus uz Bērnu slimnīcas fonda bankas kontiem ar atzīmi «Dāvim» - AS «SEB banka»: UNLALV2X, konta Nr.LV84UNLA0050012160326, AS «Swedbank»: HABA LV22, konta Nr.LV02HABA0551000377020, norādot fonda rekvizītus: Bērnu slimnīcas fonds, Reģ.nr.LV40008057120, Vienības gatve 45, Rīga, LV1004. Tāpat ziedot iespējams portālā «www.ziedot.lv».

Komentāri (132)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu