Kādēļ slimā puisēna Dāvja gadījums ir unikāls (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums no LTV radījuma "Panorāma"

Bērnu slimnīcā ir smagi slimi pacienti, taču medijiem par viņiem netiek vēstīts, jo izmaksas par ārstēšanos Eiropas Savienības valstīs (ES) sedz valsts, jo Latvijai ir sadarbības līgums ar slimnīcām. Dāvja gadījums ir citādāks - valsts atteica apmaksāt ārstēšanos, jo Latvijai nav sadarbības līguma ar ASV, portālam «Apollo» pastāstīja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Dambiņa stāsta, ka medijiem tiek vēstīts tikai par tiem bērniem, kuriem valsts ir atteikusi apmaksāt ārstēšanos, tieši tāpat, kā tas bija Dāvja gadījumā. Valsts apmaksā bērna ārstēšanos tikai tādā gadījumā, ja ir atrastas iespējas to darīt Eiropā.

Bērnu slimnīca sākotnēji mēģināja atrast iespējas nogādāt Dāvi kādā slimnīcā Eiropā, taču vienīgā izeja ir ārstēšanās ASV, savukārt tur izmaksas ir ļoti augstas.

Dambiņa norāda, ka šādi pacienti, kuriem ir nepieciešama ārstēšanās ārpus Latvijas, ir aptuveni 10 - 15 gadā, taču šiem pacientiem valsts apmaksā ārstēšanos. Dāvja gadījums ir izņēmums, jo ES ietvaros palīdzēt viņam nevar. Vakar Bērnu slimnīcas fonds saņēmis informāciju no klīnikas ASV, ka pie viņiem bez Dāvja dosies vēl divi pacienti no Eiropas ar tieši tādu pašu diagnozi.

Savukārt fonds no ziedojumiem sedz sadzīviskās izmaksas - transportu, vecāku uzturēšanos, jo bērna slimības laikā vecākiem nav iespēju gūt pietiekamus ienākumus, lai paši segtu uzturēšanās izmaksas.

Dambiņa saka, ka Dāvja ārstēšanās ASV būs līdzcilvēku nopelns. Viņu pārsteidzis, ka tik milzīgu summu izdevies savākt tik īsā laikā. Aizkustinošs ir fakts, ka cilvēki ir ļoti sirsnīgi, un, atstājot ziedojumu, vēlējuši Dāvim labu.

Jaunākā informācija liecina, ka šobrīd Latvijas iedzīvotāji ir saziedojuši 245 tūkstošus eiro Dāvja ārstēšanai, un trūkstošās summas segšanai valsts novirzīs 100 tūkstošus eiro no akciju sabiedrības «Latvijas Valsts meži» dividendēm caur organizāciju «Ziedot.lv».

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Bērnu slimnīcas fonds publicēja aicinājumu palīdzēt deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram ir konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi Amerikas Savienotajās valstīs, Filadelfijā, un ārstēšanas veikšanai nepieciešami teju 350 000 eiro.

Šobrīd Bērnu slimnīcas fonds un «Ziedot.lv» pateicas visiem ziedotājiem un pārtrauc ziedojumu vākšanu Dāvja ārstēšanai, jo nepieciešamie līdzekļi ir atrasti.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu