Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Kur sākas kafijas ceļš Etiopijā. Izmeklē Sirmais (6)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Vakar «Sirmais. Kulta ēdieni» varēja noskatīties sezonas pēdējo sēriju, izsekojot kafijas ceļam Etiopijā.

Ceļojums uz Etiopiju bija neprātīgs, pasakaini skaists un piedzīvojumiem bagāts ceļojums ne tikai telpā, bet arī laikā, kas pavēra skatu uz pavisam citu pasauli. Etiopiešu ēdiens ir tieši tāds, kā viņi paši - pikants, vienkāršs un neaizmirstams. Te mijas bagātīgs gavēņa ēdienu klāsts ar pikantiem jēlas gaļas kalniem, ko vietējie aizrautīgi bauda neskaitāmajos gaļas veikaliņos.

Etiopijā kulināro piedzīvojumu meklētāji gribēja uzzināt visu par kafiju. Raidījuma dalībnieki izbaudīja ne tikai oriģinālo kafijas ceremoniju, bet piedzīvoja arī šokējošo Mursi cilts ļaužu kafijas dzeršanas tradīciju.

Etiopijā daudzviet kafiju dzer ar sāli. Izrādās, ka kafiju sākotnēji dzēra ar sāli, tad ar sāli un sviestu un tikai jaunākā garšas mode saka, ka kafijai pievieno cukuru. Arī Etiopijā daudzviet dzer saldu kafiju - ļoti, ļoti saldu.

Mārtiņa Sirmā garšas piedzīvojumu raidījumi guvuši lielu popularitāti. Pēc sezonas pēdējā raidījuma sociālajos tīklos cilvēki izteikuši pateicību un sajūsmu. Kādam raidījums palīdzējis bērniem parādīt, ka mēs dzīvojam Latvijā - zemē, kurā iespējams ēst labu un ekoloģiski tīru pārtiku, bet kāds cits ir iemācījies dzert kafiju ar sāli.

Komentāri (6)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu