/nginx/o/2018/07/21/11012302t1h1e11.jpg)
Vakar «Sirmais. Kulta ēdieni» varēja noskatīties sezonas pēdējo sēriju, izsekojot kafijas ceļam Etiopijā.
Ceļojums uz Etiopiju bija neprātīgs, pasakaini skaists un piedzīvojumiem bagāts ceļojums ne tikai telpā, bet arī laikā, kas pavēra skatu uz pavisam citu pasauli. Etiopiešu ēdiens ir tieši tāds, kā viņi paši - pikants, vienkāršs un neaizmirstams. Te mijas bagātīgs gavēņa ēdienu klāsts ar pikantiem jēlas gaļas kalniem, ko vietējie aizrautīgi bauda neskaitāmajos gaļas veikaliņos.
Etiopijā kulināro piedzīvojumu meklētāji gribēja uzzināt visu par kafiju. Raidījuma dalībnieki izbaudīja ne tikai oriģinālo kafijas ceremoniju, bet piedzīvoja arī šokējošo Mursi cilts ļaužu kafijas dzeršanas tradīciju.
Etiopijā daudzviet kafiju dzer ar sāli. Izrādās, ka kafiju sākotnēji dzēra ar sāli, tad ar sāli un sviestu un tikai jaunākā garšas mode saka, ka kafijai pievieno cukuru. Arī Etiopijā daudzviet dzer saldu kafiju - ļoti, ļoti saldu.
Mārtiņa Sirmā garšas piedzīvojumu raidījumi guvuši lielu popularitāti. Pēc sezonas pēdējā raidījuma sociālajos tīklos cilvēki izteikuši pateicību un sajūsmu. Kādam raidījums palīdzējis bērniem parādīt, ka mēs dzīvojam Latvijā - zemē, kurā iespējams ēst labu un ekoloģiski tīru pārtiku, bet kāds cits ir iemācījies dzert kafiju ar sāli.
@sirmais_martins kafiju ar sāli dzeru joprojām ;) Paldies par kārtējo interesanto ceļojumu!! :)
— Dzintars Vectirāns (@tiraans) December 4, 2014
@sirmais_martins Labs! Šos raidījumus lieku našional ģeografik ēdienu plauktā. :)
— Artis Ābele (@A3tris) November 30, 2014