Žaļima pilotētais četrinieks izcīna trešo vietu EK posmā bobslejā (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Uģa Žaļima pilotētais bobsleja četrinieks ar stūmējiem Kristapu Kalniņu, Jāni Jansonu un Intaru Dambi svētdien Laplaņas trasē Francijā izcīnīja trešo vietu Eiropas kausa (EK) posmā.

Divu braucienu summā Žaļima kvartets finišēja pēc minūtes un 58,77 sekundēm. Abos braucienos Latvijas ekipāža ieņēma ceturtās vietas, taču summā viņi nodrošināja vietu uz goda pjedestāla.

Uzvaru svinēja Simones Bertaco pilotētais Itālijas kvartets, kuram Žaļims zaudēja 0,83 sekundes. Bertaco bija ātrākais abos braucienos. Savukārt otro vietu ieguva čeha Jana Vrbas pilotētā ekipāža, kura no uzvarētājiem atpalika par 0,57 sekundēm, savukārt Žaļims viņiem zaudēja 0,26 sekundes.

Sacensībās startēja vēl viens Latvijas četrinieks ar jauno pilotu Matīsu Mikni pie stūres un stūmējiem Dāvi Spriņģi, Mārtiņu Rūgumu un Rūdolfu Tonigu. Pirmajā braucienā viņi ieņēma 23. vietu un pie otrā brauciena, kurā startēja 20 labākās ekipāžas, netika. Sacensībās piedalījās 25 komandas.

«Patīkami, ka Uģim ar komandu izdevās tikt trijniekā. Divi stabili braucieni, turklāt labi tika iestums starts. Tikmēr vāciešiem šoreiz ne visai gāja - neviena ekipāža neiekļuva labāko trijniekā. Jaunajai ekipāžai arī atbilstošs rezultāts,» sacīja Latvijas komandas Eiropas kausa izcīņas treneris Olafs Kļaviņš.

Piektdien un sestdien EK posmā Laplaņā notika divnieku sacensības, kurās Žaļims ar stūmēju Dambi izcīnīja astoto un sesto vietu, bet Miknis bija 28. un 31. vietā.

Latvijas vadošās ekipāžas ar pilotiem Oskaru Melbārdi un Oskaru Ķibermani gatavojas sezonas pirmajam Pasaules kausa (PK) posmam, kas nākamajā nedēļā notiks Ziemeļamerikā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu