Kāpēc cilvēkiem, kuri saka, ka viņiem nav naudas, ir liekais svars? (119)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad sāku interesēties par liekā svara jautājumiem nevarēju saprast vienu lietu - kā tas var sanākt, ka ne pārāk pārtikušiem cilvēkiem ir liekais svars? Loģiski taču būtu, ka viņi ekonomē, ēd mazāk un attiecīgi ir slaidāki, nekā tie, kuriem ir vairāk naudas.

No sākuma piekritu populārajam viedoklim, ka šiem cilvēkiem nav pietiekoši daudz līdzekļu, lai ēstu veselīgu pārtiku, un tāpēc viņi ir spiesti izvēlēties nekvalitatīvu pārtiku, no kuras kļūst arvien apaļāki. Ar laiku, padziļināti interesējoties par šo liekā svara iespējamo iemeslu, sapratu, ka veselīgi un diētiski produkti automātiski nenozīmē slaidu augumu. Jo tādā gadījumā visiem turīgiem cilvēkiem, kuri pārtiek tikai no «super pārtikas» vajadzētu būt slaidiem un sportiskiem, bet tā nav.

Izrādās, ka tieši tāpat kā veselīga pārtika automātiski nenodrošina slaidu auguma, arī neveselīga pārtika automātiski nenozīmē liekā svara pieaugumu. Protams, ka, lietojot uzturā kvalitatīvu pārtiku, uzlabojas dažādu analīžu rādītāji un vispārējais veselības stāvoklis, taču no liekā svara šāds ēšanas režīms neatbrīvo, jo viss atkarīgs no patērētās pārtikas daudzuma.

Ja slaiduma noslēpums nav pārtikas kvalitātē, bet tās apjomā, kāpēc tad mazturīgi cilvēki ēd tik daudz, jo kā jau sākumā rakstīju, viņiem būtu jāekonomē un jāpērk mazāk pārtikas?

Izrādās, ka šis loģiskais secinājums par ekonomēšanu attiecas tikai uz pilnīgā nabadzībā dzīvojošiem cilvēkiem. Attiecībā uz mazturīgiem un ne pārāk pārtikušiem cilvēkiem darbojas cits loģisks un ne visai jauks secinājums.

Ir zināms, ka mēs visi vēlamies priecāties, izklaidēties un labi justies. Atšķirībā no turīgiem cilvēkiem, kuri var »nopirkdažādas izklaides, daudziem mazturīgajiem ēšana ir vienīgais veids, kā sevi iepriecināt. Ja vēl klāt pieliek TV, tad situācija paliek pavisam bēdīga. Bēdīga tā ir tāpēc, ka TV kanālu vienīgā interese ir, lai cilvēki pēc iespējas vairāk laika pavadītu nekustīgi skatoties zilajos ekrānos un vēlāk pirktu reklāmās redzētos produktus. Tā kā mazturīgs cilvēks nevar nopirkt jaunāko BMW, tad viņam sevi jāiepriecina ar uzlabotās garšas čipsiem».

Ko mēs no tā varam secināt?

Laikam tikai to, ka jāmācās atrast pozitīvas izjūtas par kurām nav jāmaksā un kuru dēļ būtu jāpieceļas no siltā dīvāna. Ko teiksiet par saulrietu vai sarmu?

P.S. Un vēl. Par nelaimi, bet seno Romiešu teiciens, ka tautai, lai to turētu paklausībā, vajag «maizi un izklaides», joprojām darbojas. Arī tagad, līdzīgi kā senajā Romā, šis teiciens dažiem ļauj pelnīt un valdīt, bet pārējiem liek pieņemties svarā. Ja domājat, ka jūs uz šiem trikiem neuzķeraties, neuztraucieties, priekš jums ir citi triki, bet par to nākošajā reizē.

<span style="color:#000000;">www.marvelgrey.com</span>

Komentāri (119)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu