Zemei jaunas potenciālas briesmas no kosmosa (124)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @chris, CC BY-NC-ND 2.0

Krievijas astrofiziķi atklājuši jaunu asteroīdu ar nosaukumu «2014 UR116», kas var būt potenciāli bīstams Zemes iedzīvotājiem, vēsta «Itar-Tass», atsaucoties uz Krievijas Federālās kosmosa aģentūras sniegto informāciju.

Zinātnieki apgalvo - ja šis asteroīds sadurtos ar Zemi, sprādziens būtu ievērojami spēcīgāks, nekā gadījumā ar Čeļabinskas meteorītu.

Jauno asteroīdu ar robotizētu teleskopu tīkla palīdzību atklājis Krievijas astrofiziķis Vladimirs Lipunovs. Jaunatklātais asteroīds esot daudz lielāks, nekā visiem jau zināmais asteroīds Apofiss.

«Asteroīda diametrs ir 370 metri, tas ir nedaudz lielāks par Apofisu,» pastāstījis Lipunovs, norādot - ja šāds asteroīds nokristu uz Zemes, sprādziens būtu ievērojami spēcīgāks nekā Čeļabinskas meteorīta gadījumā.

Kā ziņo Krievijas Federālā kosmosa aģentūra, pēc Čeļabinskas meteorīta ievērojami pieaugusi interese par automātiskajām kosmosa izpētes sistēmām. 2013.gadā ar šo sistēmu palīdzību tika atklāti trīs potenciāli bīstami asteroīdi.

Jāatgādina, ka 2013.gada 15.februārī meteorīta sprādziens virs Čeļabinskas ievainoja aptuveni 1500 cilvēkus un nodarīja postījumus vairākiem tūkstošiem ēku.

Komentāri (124)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu