Sems Smits, Bejonsa un Farels Viljamss dominē «Grammy» nominācijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu popmūziķis Sems Smits, R&B dziedātāja Bejonsa un producents Farels Viljamss katrs ieguvuši pa sešām «Grammy» balvu nominācijām.

Visi trīs izpildītāji sacentīsies gada albuma kategorijā. Nominēts Smita debijas albums «In the Lonely Hour», Bejonsas ieraksts «Beyonce», Viljamsa «Girl», kā arī rokmūziķa Beka albums «Morning Phase» un britu dziedātāja Eda Šīrana «X».

22 gadus vecais Smits nominēts vēl arī gada ieraksta, gada dziesmas un gada jaunpienācēja kategorijās.

Par labākā jaunā izpildītāja titulu sacenšas arī austrāliešu repere Igija Azīlija, britu poproka grupa «Bastille», kantrimūzikas dziedātāja Brendija Klārka un māsu trio no Kalifornijas «Haim».

Gada ieraksta balvai nominēta Smita dziesma «Stay With Me», popdīvas Teiloras Sviftas «Shake It Off», dziedātājas Meganas Treinoras hits «All About That Bass», Igijas Azīlijas dziesma «Fancy» un austrāliešu mūziķes Sias «Chandelier».

41 gadu vecais Viljamss tika nominēts «Grammy» balvām par savu albumu «Girl», kā arī piedalīšanos Šīrana un Bejonsas jaunāko albumu veidošanā.

33 gadus vecā Bejonsa kļuvusi par visvairāk reižu nominēto izpildītāju, jo pavisam tikusi izvirzīta 52 «Grammy» balvām.

Aizvadītā gada visvairāk pārdotais albums bija kinostudijas «Disney» animācijas filmas «Frozen» («Ledus sirds») skaņu celiņš. Tas nominēts vairākās filmu mūzikas kategorijās.

ASV Ierakstu akadēmija piektdien izziņoja nominētos māksliniekus tviterī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu