Pilnmēness gaisma, kas aicina pieskarties - kaislīgais «Cabaret La Luna» (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

«Kā zinām, pilnmēness ar cilvēkiem dara trakas lietas, tāpēc šogad izrāde būs emocionālāka un ēteriskāka, nekā iepriekšējos gadus. Pilnmēness gaisma ir skaista, kas aicina tā vien otram pieskarties...» par jauno «Cabaret» izrādi runā izrādes idejas autors, režisors Viktors Runtulis. Vakar bija iespēja par šo skaistumu pārliecināties...

Decembrī koncertzālē Palladium Riga savu sezonu uzsāks jaunais koncertiestudējums «La Luna». Jāatzīst, ka decembrī jau visas biļetes izpārdotas, kas nozīmē, ka skatītāji šo koncertšovu patiešām gaida ik gadu. Organizētāji sola, ka janvārī būs iespēja šo skaistumu vēl redzēt pāris papildizrādēs - tā kā medījiet iespēju!

Pie jaunā projekta šogad strādā ap 50 cilvēku liela mākslinieciskā un tehniskā personāla komanda, kas visi kopā veido notikumu, kurš vakar sagaidīja savu iznācienu. Izrādē piedalījās jau iepazītie «Cabaret» varoņi, kā arī jaunas zvaigznes. Kā vienmēr uzstāsies Aija Vītoliņa (izrādē Žustīne) un Elza Rozentāle Natha (Elza).

«Cabaret» komandā ir arī daudzi jauni mākslinieki, kurus šogad bija patiešām interesanti vērot šova virpulī. Mūziķis Ralfs Eilands (Rafaēls), kura pozitīvisms un jauneklīgais skats uz dzīvi bija kā košs kontrasts pārējiem izpildītājiem un seksapīlajiem dejotājiem.

Ralfu nevar - nemaz nedrīkst salīdzināt ar iepriekšējo gadu izpildītājiem (Dons, Intars Busulis), jo tas ir kas pavisam cits, jauna paaudze, jauna harizma - jauns «Cabaret» princis! Īpaši skatītājus iedvesmoja Farela Viljamsa pozitīvisma himna «Happy» Ralfa izpildījumā.

Otrs jaunums un lielākais pārsteigums bija sabiedrībā zināmās exgrupas «MODO» solists Jānis Bukums jeb Johnny Bī. Pamatīgumam un skarbumam, kas tā piestāv. Johnny Bī, šovā tika mests arī izaicinājums - nodziedāt arī kādu smeldzīgu mīlas balādi klavieru pavadījumā. Kā tas izdevās? Miniet paši...

Visvairāk pietrūka ikgadējā dziedātāja no Igaunijas Erkki Otsmana devums šovam, tomēr to veiksmīgi aizvietoja jauns viesis no ārzemēm - iluzionists no Francijas Jyoti. Iluzionista - joga lokanība perfekti saderēja kopā ar stikla sfēras bumbām, kuras iluzionists dancināja pēc savas vēlmes. Eksotika, mistika, enerģija...

Koncertiestudējumu vadīja stāvizrāžu meistars Jānis Skutelis. Spriežot pēc publikas ovācijām, «Cabaret» vairs nespēj dzīvot bez Lumjēra personāža, tāpat kā bez visiem mīmiem, kuru tipāži ir perfekti atstrādāti. Satrp citu, arī šai komandai ir jauns kolēģis, ko ataino improvizācijas aktieris, šova «Ciemos» vadītājs Kozmens jeb īstajā vārdā Mārtiņš Kozlovskis.

Un, protams, grēks ir nepieminēt lielisko orķestri (Izrādes orķestris – Mārcis Auziņš (ģitāra), Kristaps Vanadziņš (taustiņi), Toms Poišs (bass), Rudolfs Dankfelds (sitamie instrumenti), Māris Jēkabsons (saksofons), Normunds Katajs Paeglis (trompete), Artis Greckis (trombons), Matīss Runtulis (DJ )) un kaislīgos dejotājus (Madara Makovska, Olga Spridzāne, Elīna Lutce, Ieva Ozoliņa, Vita Bekmane, Jūlija Kobceva, Simona Borovika, Dmitrijs Gaitjukevičs, Gints Dancītis, Avikk Parkour, Andrejs Filipovs), kurus meistarīgi bija sagatavojušo vairāki horeogrāfi (Dmitrijs Gaitjukevičs, Ilze Zīriņa, Elīna Lutce, Avikk Parkour, Olga Žitluhina).

Īpašas uzslavas kostīmu māksliniecei Inesei Ozolai, kura speciāli «La Luna» radījusi kolekciju. Tērpi, kuru elegance un seksapīls, lika aizrauties elpai, tika pakļauti arī nopietnam izturības testam - dejotāju kustībām. Viss iztuērjā - tā kā var apstiprināt «Amoralle» tērpi ir ne vien skaisti, bet arī izturīgi kaislīgām rotaļām!

«La Luna» komanda savā darbā šogad vēlas parādīt to, ka pilnmēnesim nav tikai šī – tumšā seja -, bet tas ir laiks, piepildīts ar maģisku un noslēpumainu noskaņu.

Tas ir vislabvēlīgākais laiks, kad atraisīt seksuālo enerģiju, nodoties mīlas priekiem, un laiks, kad sekot savai iedvesmai, atvērt jauno ideju krātuves. Tas ir laiks, kad spēcīgo vibrāciju ietekmē paaugstinās dzīvības procesi un mums ir iespēja gūt papildus enerģiju, dzīvības spēku uzplaukumu – vēsta «Cabaret» autori.

«La Luna» aicinās jūs noslēpumainā nakts pastaigā, izjust mēness elpu, mēness ritmu, tās vibrācijas, kas patīkami satrauc un liek vilkiem gaudot, slavinot mēness pilno apaļumu...

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu