Naglis: Par «Jaunā viļņa» aiziešanu nav jāčīkst (66)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par popmūzikas konkursa «Jaunais vilnis» aiziešanu no Jūrmalas nav jāčīkst, šodien konferencē par ģeopolitiskajām un nacionālajām interesēm Latvijas un Krievijas attiecībās uzsvēra Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes loceklis Jānis Naglis.

Viņš teica, ka Jūrmalai drīzāk būtu vēlams vairāk pievērst uzmanību pilsētas sakārtošanai, kā arī dažādu pasākumu organizēšanai visa gada garumā, nevis jāapraud viena pasākuma iespējamā aiziešana.

«Kopumā jādomā par pasākumiem visu laiku, nevis tikai jāfokusējas uz vienu «Jauno vilni». Tāpēc Jūrmalas pilsētas vadībai ir ko padomāt, kā piesaistīt maksātspējīgus tūristus visa gada garumā, nevis čīkstēt par viena pasākuma iespējamo aiziešanu,» norādīja Naglis.

Kā vienu no iespējamiem risinājumiem tūrisma nozares sezonalitātes pārvarēšanai Naglis ieteica jauna konferenču un kongresu centra būvēšanu. Pēc viņa domām, tas nodrošinātu iespēju rīkot dažāda mēroga pasākumus visa gada garumā.

Viņš arī atzina, ka tūrisma nozare kopumā nevar raudāt jaunās ģeopolitiskās situācijas dēļ un kontekstā ar Krievijas sankcijām.

«Tūrisms patlaban nevar raudāt kā, piemēram, piensaimnieki un pārvadātāji. Tāpēc arī valstij noteikti nav jākompensē tūristu skaita sarukums. Kompensēt zaudējumus vajag tajās nozarēs, kurās īstermiņā nevar atrisināt sankciju radītās sekas,» teica Naglis.

Kā ziņots, šodien notika konference «Ģeopolitiskās un nacionālās intereses Latvijas un Krievijas attiecībās. Kas sagaida uzņēmējus 2015.gadā?».

Konferenci rīkoja laikraksts «Dienas Bizness» sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu