«Provizoriski» paziņo, kur turpmāk notiks «Jaunais vilnis» (445)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Krievijas anektētās Krimas vadība saņēmusi popmūzikas konkursa «Jaunais vilnis» organizētāju «provizorisku» piekrišanu rīkot pasākumu Ukrainai šogad atņemtās pussalas teritorijā, pavēstīja reģiona kultūras ministre Arina Novoseļska.

«Ir republikas galvas [Sergeja Aksjonova] vienošanās ar Maskavu, ar producentiem, ar Krievijas Federācijas vadību, un provizorisko vienošanos es viennozīmīgi apstiprinu,» sacīja ministre.

«Mēs gribam, lai «Jaunais vilnis» republikā notiktu cienīgi. Mēs esam gatavi radošajā, organizatoriskajā un metodiskajā plānā sadarboties un iet roku rokā ar organizatoriem,» viņa piebilda.

Konkursa prezidents Igors Krutojs novembra beigās paziņoja, ka pasākuma rīkotāji līdz gada beigām pieņems lēmumu par to, uz kurieni no Jūrmalas tiks pārcelts «Jaunais vilnis». Iespējamo pretendentu vidū viņš minēja Krimu, Sočus, Baku, Kaļiņingradu un Kazaņu.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (445)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu