Rītiņš: Bija šoks, sašķēlu valsti pilnībā uz pusēm (135)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Novembra vidū pazīstamais pavārs Mārtiņš Rītiņš sadalīja sabiedrību vārdu cīņu frontēs, sociālās saziņas vietnē «Twitter» ievietojot fotoattēlu ar divām beigtām vārnām, kuras tika pagatavotas maltītē.

Rītiņš Latvijas Televīzijas raidījumā «Vakars ar Renāru Zeltiņu» pus pa jokam stāstīja, ka viņa restorāna publicētā fotogrāfija izraisījusi šoku sabiedrībā. «Bija šoks. Pēc vēlēšanām nebija par ko runāt un Rītiņš ar vārnu parādījās. Valsti pilnībā uz pusēm sašķēlu,» par sabiedrības reakciju sacīja pavārs.

Rītiņš gan norādīja, ka «vārna ir viens no veselīgākajiem putniem». «Nevar teikt, ka visgaršīgākais [putns], bet viens no visveselīgākajiem putniem,» teica viņš.

Jautāts, vai augstas amatpersonas vai sabiedrībā zināmi cilvēki izvēlas nobaudīt vārnas gaļu, Rītiņš netieši atklāja, ka viņa gatavoto vārnu nogaršojusi eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Kā ziņots, pēc tam, kad «Twitter» tika ievietota fotogrāfija ar smaidīgu Rītiņu, kurš rokās tur divas beigtas vārnas, sociālo tīklu lietotāji sadalījās vairākās nometnēs - tajos, kas neēstu vārnas, tajos, kas labprāt nogaršotu šo Latvijas dabā bieži novēroto putnu, kā arī tajos, kuriem it kā vienalga, bet iespēju izteikties garām nepalaida.

Pēc neviennozīmīgās sabiedrības reakcijas restorāna pārstāvji sociālajā tīklā «Twitter» vēstīja: «Vai četrkārtējam pasaules labākajam restorānam «Noma», gatavojot vārnas, kāds uzdod tik daudz jautājums? Droši vien! Skudras jau noiets etaps,» pieminot pasaulslaveno restorānu, kurš ikreiz izceļas ar neparastiem ēdieniem un to pagatavošanas veidiem. Restorāns «Noma» atrodas Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā un var lepoties ar divām prestižajām «Michelin» zvaigznēm.

«Vincenta» pārstāvji arīdzan pārpublicējuši «Noma» šefpavāra Renē Redžepi «Twitter» ievietoto fotogrāfiju ar buntītē sasietām vārnām.

Uz jautājumu, ko Rītiņš iesāk ar vārnām, pavārs norādīja - tās cep pīrāgos, sautē un ēd, piebilstot, ka restorāna piedāvājumā atrodamas īpaši medītas vārnas, nevis «pilsētas zagles».

Komentāri (135)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu