Pavērsiens pazudušās «AirAsia» lidmašīnas lietā; visticamāk, atrastas atlūzas (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Rajonā, kur tiek meklēta pazudusī «AirAsia» lidmašīna, pamanīti priekšmeti, kas atgādina avārijas slīdkalniņu un durvis, otrdienas rītā vēstī ārvalstu mediji.

Pagaidām ziņas par atradumu ir skopas, tomēr AFP vēstī, ka priekšmeti pamanīti ūdenī.

Šie priekšmeti atrasti desmit kilometru attālumā no vietas, kur lidmašīna pēdējo reizi fiksēta radarā.

Amatpersonas apstiprina, ka šobrīd tiek izpētīti attēli no notikuma vietas un, kad laika apstākļi ļaus, uz notikuma vietu nosūtīs helikopterus.

Lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad svētdien ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) pazuda no radaru ekrāniem.

Balstoties uz radaru pēdējām noteiktajām lidmašīnas koordinātām, Indonēzijas amatpersonas uzskata, ka lidaparāts, visticamāk, iekritis jūrā.

«AirAsia» nekad nav zaudējusi lidmašīnas, bet reģiona aviācijas nozare šogad pieredzējusi traģiskus notikumus - martā lidojumā no Kualalumpuras uz Pekinu pazuda Malaizijas nacionālās lidsabiedrības «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem, bet cita šīs pašas aviokompānijas lidmašīna tika notriekta jūlija vidū prokremlisko kaujinieku kontrolētajos Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās reisa Amsterdama-Kualalumpura lidmašīnā.

[Informācija tiks papildināta!]

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu