Notikums Ziemassvētku naktī satrauc Ventspils slimnīcas personālu (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jonas B, CC BY-SA 2.0

24.decembra naktī Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļā atskanēja signāls, liecinot, ka Glābējsilītē jeb «Baby Box» ir ievietots bērns. Slimnīcas personāls, atverot Glābējsilīti, atklāja, ka tajā ievietota rotaļlieta – zaķis, portāls «Apollo» uzzināja slimnīcā.

Slimnīcas pārstāve Gita Mārtiņsone skaidro, ka atbilstoši projekta koncepcijai pasaulē un Latvijā, arī SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca» Glābējsilīte Ventspilī ir izveidota slimnīcas «klusajā teritorijā» – tā, lai cilvēks, kurš tajā ievieto bērnu, paliktu anonīms, līdz ar to šeit nav izvietota videonovērošana vai apsardze.

24.decembra naktī tikpat anonīmi Glābējsilītē nonāca arī rotaļu zaķis, kas Bērnu nodaļā dežūrējošajam personālam sagādāja satraukuma brīžus, jo šis varēja būt pirmais atstātais mazulis Ventspils Glābējsilītes vēsturē.

Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļas Pediatrijas dienesta vadītāja Ieva Ozola uzsvēra tās dienas dežūrējošā personāla profesionalitāti, jo, atskanot signālam par ievietoto mazuli, viss tika izpildīts atbilstoši paredzētajai kārtībai.

Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas Glābējsilītes durtiņas, dežūrmāsu postenī atskan signāls un iedegas sarkanā trauksmes lampa. Pēc signāla atskanēšanas, aptuveni minūtes laikā pie gultiņas ierodas medicīnas personāls.

«Ja Glābējsilītē būtu nonācis bērniņš, nevis rotaļu zaķis, tad bērniņam tiktu sniegta nepieciešamā medicīniskā aprūpe un pēc tam par to tiktu ziņots attiecīgajām iestādēm,» skaidroja Ieva Ozola.

Notikušo Ventspils slimnīcas bērnu nodaļā neuztver negatīvi, jo zināmā mērā tā bija kā laba pārbaude personālam, tomēr Pediatrijas dienesta vadītāja aicina iedzīvotājus Glābējsilīti uztvert nopietni un turpmāk labvēļiem savas dāvanas vest uz nodaļu pašiem vai arī vienoties par to piegādāšanu, iepriekš zvanot pa tālruni 636 22355.

Rotaļu zaķis – nosvērts un nomērīts – turpmāk «dzīvos» Ventspils slimnīcas Bērnu nodaļā, kur tas šobrīd iecelts labā gariņa statusā un priecēs visus, kas šeit uzturēsies, informē slimnīcā.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu