Izdarīti pirmie secinājumi par «AirAsia» aviokatastrofu (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Avarējušās «AirAsia» lidmašīnas pasažieru «QZ8501» meklēšanas darbi ir apturēti slikto laikapstākļu dēļ. Meklējumu vietā ir ļoti spēcīgs vējš, kā arī aptuveni trīs metrus augsti viļņi, kas neļauj glābējiem veikt savu darbu. Glābēji arī izdarījuši pirmos secinājumus, ņemot vērā to, kādā stāvoklī atrasti bojāgājušie, vēsta ārvalstu mediji.

Trešdienas rītā glābējiem izdevies atrast trīs cilvēku mirstīgās atliekas, kuru vidū ir arī stjuarte, taču spēcīgais vējš un lielie viļņi ir apturējuši meklēšanas operāciju.

Kopā Javas jūrā atrasti sešu cilvēku mirstīgās atliekas - trīs vīrieši un trīs sievietes. Viens no bojāgājušajiem bija uzvilcis glābšanas vesti, tādējādi ļaujot secināt, ka lidmašīnas apkalpei bija pietiekami daudz laika, lai sagatavotu pasažierus tam, ka lidmašīna iegāzīsies jūrā.

Ņemot vērā, ka atrastie pasažieri bijuši savā apģērbā, secināts, ka lidmašīna iegāzusies jūrā nebojātā stāvoklī - iespējams, pasažieriem vēl bija kādas iespējas glābt savu dzīvību.

«Jūras dzelmē ir redzams objekts, kas, visticamāk arī ir pazudusī lidmašīna,» teikts lidmašīnas meklējumos iesaistīto gaisa spēku atskaitē. Tāpat arī meklējumos iesaistītie kuģi ir fiksējuši objektus jūras dzelmē, kas, visticamāk, ir lidmašīnas atlūzas.

Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo uzsvēris, ka galvenais uzdevums ir atrast visus bojāgājušos, tāpat jau ir izdevies atrast lidmašīnas durvis, vairāku pasažieru bagāžu, kā arī skābekļa balonus.

Lai arī pašlaik slikto laikapstākļu dēļ lidmašīnas pasažieru meklēšanas darbi ir pārtraukti, tiek plānots, ka 30 kuģi un 21 lidmašīna no Indonēzijas, Austrālijas, Malaizijas, Singapūras, Dienvidkorejas un ASV drīzumā atsāks meklēšanas darbus.

Iepriekš ziņots, ka «AirAsia» lidmašīna «Airbus 320» ar 162 pasažieriem pazuda no radariem aptuveni 40 minūtes pēc pacelšanās Singapūrā. Pēc meklēšanas darbiem ir izdevies atrast vairākas lidmašīnas atlūzas, kā arī bojāgājušos pasažierus.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu