Foto: Arī izolētajā Ziemeļkorejā svin Jauno gadu (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Visā pasaulē ir sagaidīts Jaunais gads. Bez Jaungada svinībām neiztika arī izolētajā Ziemeļkorejā. Tur vietējie iedzīvotāji noklausījās sava līdera Kima Čenuna uzrunā, kā arī noraudzījās salūtā galvaspilsētas Phenjanas debesīs.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Ziemeļkorejas līderis savā Jaungada uzrunā atzīmēja, ka ir gatavs sarīkot augstākā līmeņa sarunas ar Dienvidkoreju, taču norādīja, ka Ziemeļkoreja turpinās stiprināt savu militāro potenciālu dēļ pieaugošās spriedzes un neuzticēšanās valstij.

Čenuns norādīja, ka nav iemesla nerīkot augstākā līmeņa sarunas, ar to domājot samitu ar Dienvidkorejas prezidenti Paku Gunhji.

Neraugoties uz izrādīto interesi sarīkot sarunas, Čenuns kritizēja Dienvidkoreju un ASV, kuras regulāri veic militārus manevrus, kā arī «acīmredzami gatavojas provokatīvai invāzijai Ziemeļkorejā».

Savas uzrunas noslēgumā Čenuns norādīja, ka attīstīs vairākas tautsaimniecības nozares, lai celtu dzīves līmeni valstī, un uzsvēra, ka «Phenjana darīs visu, lai attīstītu dialogu un sarunas ar saviem kaimiņiem, jo Korejas traģisko sadalīšanu nedrīkst ilgāk paciest».

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu