Dāvis atgriežas mājās (265)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums no LTV radījuma "Panorāma"

Nākamnedēļ, 5.janvārī, deviņgadīgais Dāvis tiks izrakstīts no Filadelfijas Bērnu slimnīcas, Bērnu slimnīcas fondam paziņoja slimnīcas pārstāvji un Dāvja mamma.  Bērnu slimnīcas fonds šobrīd meklē avioreisu, ar kuru mājās varētu atgriezties Dāvis kopā ar mammu.

Dāvis uz ASV devās pagājušā gada 16.decembrī, lai saņemtu viņa dzīvībai nepieciešamu operāciju, kādu varēja nodrošināt Filadelfijas Bērnu slimnīcā. 18.decembrī zēnam tika veikta operācija, kas noritēja astoņas stundas un kurā piedalījās arī Dāvja ārstējošais ārsts Olafs Volrāts no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas.

Procedūra bija veiksmīga un Dāvim jau decembra beigās tika izņemtas drenes un viņš patstāvīgi varēja staigāt pēc gandrīz vairāk nekā pusgadu ilga perioda. Filadelfijas Bērnu slimnīcas ārsti turpina meklēt cēloni, kā rezultātā zēnam radās nopietni veselības sarežģījumi, taču šobrīd ir skaidrs, ka tā nav kardioloģiska saslimšana, par ko iepriekš bija aizdomas. Pēc ārstu ieskatiem Dāvis var dodies mājup un nepieciešamos izmeklējumus var veikt attālināti, par tiem informējot Dāvja ārstējošos ārstus Latvijā. Zēna dzīvības glābšanai un veselībai pāris dienu laikā tika saziedoti 317 173.95 eiro, valsts piešķīra 100 000 eiro.

Komentāri (265)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu