Jūrā pie Kolkas raga pazudis kaitbordists (75)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien jūrā pie Kolkas raga pazudis kaitbordists, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz Dundagas novadu saņemts pēc plkst.15. Krastā palicēji ziņojuši, ka sportists iepūsts jūrā un pazudis no viņu redzesloka.

Kaitbordists aizvien nav atrasts. Meklēšanas darbus koordinē Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas koordinācijas dienests (MRCC Rīga).

Piekrastes apsekošanā iesaistīti VUGD darbinieki un iedzīvotāji, bet jūrā pazudušo vīrieti sestdien meklēja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri un divi tirdzniecības kuģi, kuri vēl arvien veic meklēšanas darbus, aģentūru LETA informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Jūras spēku flotiles jūras novērošanas un sakaru dienests veic nepārtrauktu glābšanas rajona monitoringu, izmantojot video un radiolokācijas iespējas.

Meklēšanas darbus apgrūtina stiprais vējš un redzamības pasliktināšanās. Jūrā viļņi sasniedz divarpus metru augstumu. Tuvojoties stiprai nokrišņu frontei, redzamība krasi pasliktinās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki saņēmuši 45 izsaukumus. Tostarp dzēsti 23 ugunsgrēki un 19 reizes bijusi nepieciešama VUGD darbinieku līdzdalība glābšanas darbos, kas lielākoties bija saistīti ar stiprā vēja nolauzto koku sazāģēšanu.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu