Kaitbordistu meklē pēdējā neizpētītajā rajonā; meklēšanā iesaistījies liels skaits brīvprātīgo (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jūrā pie Kolkas raga turpinās pazudušā kaitbordista meklēšana, pārbaudīt pēdējo vēl neapgūto rajonu devusies beidzamā Jūras spēku ekipāža, aģentūrai LETA pastāstīja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Veita.

Ja laika apstākļi uzlabosies, iespējams, tiks iesaistīts arī helikopters. Savukārt krasta rajonā plašā teritorijā pazudušo kaitbordistu meklē liels skaits brīvprātīgo.

Kā skaidroja Veita, līdz šim meklēšana noritējusi bez panākumiem, uz atlikušo vēl nepārmeklēto rajonu Kolkas apkārtnē devusies pēdējā ekipāža. Pēc tam visa aprēķinātā teritorija, kur varētu atrasties kaitbordists, būs pārmeklēta, un operācija jūrā varētu beigties. Cik ilgs laiks tam nepieciešams, patlaban nav zināms. Taču, ja laika apstākļi būs apmierinoši, meklēšanā varētu iesaistīties arī helikopters. Pagaidām gan vēl nav skaidrs, vai tas notiks.

Tikmēr gar jūras krastu plašā teritorijā meklēšanā iesaistījies liels skaits brīvprātīgo - gan ar pazudušo pazīstami, gan nepazītami cilvēki, kas ieradušies pat no Liepājas, aģentūrai LETA pastāstīja meklēšanas koordinators Āris Muitnieks. Precīzu meklētāju skaitu viņš gan nevarēja nosaukt.

Piekrastes meklēšanā cilvēki iesaistījušies arī ar dažādiem braucamrīkiem - kvadracikliem un citiem, norādīja Muitnieks.

Kā vēstīts, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) izsaukums uz Dundagas novadu sestdien saņēma pēc plkst.15. Krastā palicēji ziņojuši, ka sportists iepūsts jūrā un pazudis no viņu redzesloka.

Meklēšanas darbus koordinē Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas koordinācijas dienests (MRCC Rīga).

Piekrastes apsekošanā tika iesaistīti VUGD darbinieki un iedzīvotāji, bet jūrā pazudušo vīrieti sestdien meklēja Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopteri un divi tirdzniecības kuģi.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu