Eksperimentā noskaidro, kur Baltijā pēc pārejas uz eiro ir augstākās cenas (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Dažas dienas pēc Lietuvas pievienošanās eirozonai Latvijas Televīzija (LTV) eksperimentā salīdzināja cenas veikalos visās Baltijas valstu galvaspilsētās. Izrādās - Rīgā iepirkties sanāk nedaudz dārgāk nekā Tallinā un Viļņā.

LTV «Panorāma» izveidoja savu iepirkumu grozu ar dažādiem «Rimi» un «Statoil» tīklā nopērkamiem produktiem. Noskaidrots, ka, piemēram, «Laimas» šokolāde stipri dārgāka ir Rīgā, kur tā nopērkama par 1, 29 eiro, bet Tallinā tikai par 99 centiem, toties Viļņā vēl lētāk - par 95 centiem.

Lētāko pienu maisiņā var nopirkt Tallinā, bet Rīgā tas ir visdārgākais.

«Nordland» šprotēm augstākā cena ir Tallinā. Mandarīni «Sinfonija» pusotra kilograma iepakojumā par veselu eiro dārgāki ir Tallinā, Biezpiena sieriņš «Kārums» vislētāk nopērkams Rīgā. Cūkgaļas kakla karbonādei stipri zemāka cena ir Lietuvā, bet cūkgaļas krūtiņa visdārgākā ir Rīgā.

«Statoil» degvielas uzpildes stacijā 1.janvārī 95 markas benzīna litru Viļņā varēja nopirkt par 1,132 eiro, Rīgā par 1,104, bet Tallinā vislētāk – tikai par 0,979 eiro.

«Statoil» melno kafiju mazākajā iepakojumā izdevīgāk varēja nopirkt Viļņā - par 1,45 eiro, Rīgā 1,6 eiro, bet Tallinā visdārgāk - par 1,85 eiro.

Kopā sarēķinot visa iepirkuma groza izmaksas, sanāk, ka lielākā cena 21,07 eiro bija jāsamaksā Rīgā, tad seko igauņi ar 20,8 eiro un lētākā iepirkšanās bija Lietuvā – par 20,45 eiro.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu